[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
30, July 2010, 00:11:31 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
Procureli tajni izvestaji o Afganistanu
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Žene su ipak bolje  (Read 767 times)
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #15 on: 12, March 2010, 03:22:33 »
ReplyReply

Pre jedno 20 - 25 godina vođena je vrlo žestoka rasprava u slovenačkom dvonedeljniku Avto revija (u izdanju Politike na srpskom tržištu taj časopis se zvao Auto revija) o tome može li statistika pokazati ko bolje vozi, muškarci ili žene.

Odmah je odbačena nakaradno simplifikovana korelacija da muškarci prave veći broj udesa, i samim tim lošije voze. Jer je mnogo je više muškaraca koji voze, a i prevaljuju veći broj kilometara.

Pravljene su računice na osnovu statističkih podataka iz tadašnje Jugoslavije, i zaključeno je da je veći udeo ženskih udesa u opštem broju udesa, nego žena vozača u ukupnom broju vozača. Međutim, onda su došli argumenti tipa - kada i u kojim uslovima žene voze. Pa je navedeno da, na primer, kod odlaska kolima na godišnji odmor, žena seda za volan tek kada se muškarac umorio, a nju i ne pita kako joj je. Ili u gradu, muškarac daje ženi volan samo kada se vraćaju sa neke proslave, gde je on poprilično popio, mada ni žena nije potpuno zaobišla alkohol. Dalje, žene voze decu u školu, i sve vreme su pod stresom da li će stići sve da obave na vreme. O stresu kada voze dete kod lekara, ne treba ni govoriti... itd...

I da skratim priču, debata u Auto reviji  je trajala mesecima, da bi se na kraju obe strane složile da je (ukoliko se uzmu svi parametri navedeni u raspravi) statistički praktično nemoguće pokazati ko bolje vozi.

Moja iskustva, ili s kim bih se radije vozio: žene manje rizikuju i pouzdaniji su vozači na njima poznatim deonicama, posebno van grada. Muškarci se bolje snalaze u gradskoj gužvi, i na nepoznatom putu.

Добра анализа.  Tooo!

Liberalno je desno, totalitarno je levo

---------

"Uvjek, uvjek ista priča"
Albert
E Group

« Reply #16 on: 17, March 2010, 15:49:08 »
ReplyReply

Žene su ipak najbolje kad rade ono što im je priroda dodelila, kad kuhaju i brinu se da im muškarac bude zadovoljan. Auta genetski nisu za žene.
Prosečnu ženu kad pitaš koji joj auto muž vozi, znaće ti reći samo boju auta.
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #17 on: 18, March 2010, 07:16:32 »
ReplyReply

Pa dobro, nekima se zadesi i da pogode marku.  Wink Nije bas sve tako crno.

---------

smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #18 on: 18, March 2010, 23:00:07 »
ReplyReply

Zato su žene uglavnom nadprosečno talentovane.  angel

Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
LijaNata
Dragocena
vitez od okruglog stola

« Reply #19 on: 18, March 2010, 23:31:09 »
ReplyReply

Auta genetski nisu za žene.
Apsolutno se slazem. Ko ne zna konja da potkiva, taj ne treba ni da kocijasi,  deviza je moje babe koje se  pridrzavam kao pijan plota.
A kad me drugarice opleve da sam seljanka zbog toga sto ne vozim, vratim istom merom.
Uvek kazem da sam ja dama, a ne soferka.

Ako u prvih pet sekundi ne shvatiš ko je hrana - ti si.
bojana_m
Verna čitateljka
štitonoša
*

« Reply #20 on: 19, March 2010, 00:07:46 »
ReplyReply

Žene su ipak najbolje kad rade ono što im je priroda dodelila, kad kuhaju i brinu se da im muškarac bude zadovoljan. Auta genetski nisu za žene.

Tačno. Za ženu je auto sredstvo da se doveze od tačke A do tačke B, dok za većinu muškaraca, vrsnih poznavalaca automoblskih marki i njihovih karakteristika, auto predstavlja psihološko penilnu ekstenziju. Ovo kažem zato što ni vrsni poznavaoci automobilskih marki i njihovih karakteristika takodje ne znaju da poprave svoj auto već isti voze kod majstora kao i bilo koja genetski za vožnju nepredodredjena žena.  feniranje

John Doe
Libero
Administrator

« Reply #21 on: 19, March 2010, 02:07:01 »
ReplyReply

Auta genetski nisu za žene.
Apsolutno se slazem. Ko ne zna konja da potkiva, taj ne treba ni da kocijasi,  deviza je moje babe koje se  pridrzavam kao pijan plota.
A kad me drugarice opleve da sam seljanka zbog toga sto ne vozim, vratim istom merom.
Uvek kazem da sam ja dama, a ne soferka.

Draga damo, lepo je videti vas opet ovde.  Chevalier

---------

Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?

« Reply #22 on: 19, March 2010, 10:35:30 »
ReplyReply

Tačno. Za ženu je auto sredstvo da se doveze od tačke A do tačke B, dok za većinu muškaraca, vrsnih poznavalaca automoblskih marki i njihovih karakteristika, auto predstavlja psihološko penilnu ekstenziju. Ovo kažem zato što ni vrsni poznavaoci automobilskih marki i njihovih karakteristika takodje ne znaju da poprave svoj auto već isti voze kod majstora kao i bilo koja genetski za vožnju nepredodredjena žena.  feniranje

Cepanje2 

Kako je ovo u nekim slučajevima tačno. Moj najdraži kolega , kada sam kupila novi auto prošle godine  popio mi je krv kako sam kupila "kantu" jer  nemam pojma o autima, jer videću kako ću ići s njim uzbrdo, u krivinama, na duže puteve, na ledu će mi se okretati, jedno eto što je nov, pa Bože pomozi, neće mi se kvariti...
Ja sam stoički prešutila njegova bockanja iz nekoliko razloga, em mi je drag pa zanm da je malo ljubomoran, em je stariji čovek, pa nije baš da se s njim naganjam itd...
Uglavnom, dođe nam neki treći neki dan i počnu njih dvojica krasiti osobine svaki svoga auta  Roll Eyes i u tom ti ovaj treći odjednom počne da grdi kolegin auto, čak mnogo sitnijim stvarima nego li što je ovaj meni govorio.
On, moj dragi kolega , je tako digao nos, da nisam videla da se mušakrac može tako ponašati, kao da mu je najmanje ženu raznim pogrdama nazvao....
Moj autić se ipak pokazao sjajan i na dužim putovanjima i zimi i u planinama , tako da i sam je uvideo da je pogrešio , no sa ovim trećim sada minimalno kontaktira  Cerek

Maza
štitonoša
*

« Reply #23 on: 30, March 2010, 12:16:59 »
ReplyReply

Bravo za komentar!  Cepanje2
Muškarci pokušavaju da autom nadomeste neke druge nedostatke  Hmm!
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #24 on: 30, March 2010, 15:30:43 »
ReplyReply

Da. Auto je za muskarca nesto kao cipela za zenu.  Cheesy

Veoma vazno i veoma karakteristicno za pol (rod).

---------

comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Без длаке на језику...

« Reply #25 on: 30, March 2010, 21:12:33 »
ReplyReply

Познајем једну даму која више воли да слупа ауто него да купи нови пар ципела...

Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!!

чистокрвни српски пастув
коме се баш ј... што је Србин

Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #26 on: 31, March 2010, 02:43:22 »
ReplyReply

Познајем једну даму која више воли да слупа ауто него да купи нови пар ципела...

Ima i muskaraca koji bi radije bacili zenine cipele, nego seli u auto.

---------

smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #27 on: 31, March 2010, 07:53:18 »
ReplyReply

Ima i muskaraca koji bi radije bacili zenine cipele, nego seli u auto.

Kakva je razlika? U oba slučaja poginu.  Pardon!

Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #28 on: 31, March 2010, 08:03:01 »
ReplyReply

Hahaha... samo je u prvom slucaju pogibija izvesna, a u drugom samo postoji sansa.  Cheesy

---------

Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?

« Reply #29 on: 31, March 2010, 09:54:32 »
ReplyReply

Ja baš volim auta, volim motore, volim brzinu, a što se cipla tiče, nosim one u kojima mi je zgodno da vozim, uglavnom, nekad moram malo se žrtvovati pa obuti i nešto u čemu se vozi malo nezgodnije,no....
Cipele mi ne znače ništa sem  udobnosti za moje cenjene tabane.

Muški deo moga porodičnog tima seda da vozi tek toliko kada se ide negde dalje ili kada sam baš umorna. 

Ima žena da su strašni vozači, to stoji ali isto tako ima i muškaraca da volan nikako niej za njih.

Nije merilo vozača koliko brzo može da ide,a  da ostane na putu, već koliko je bezbedan za sebe i sve druge na putu. Žene možda malo teže parkiriaju, malo se više plaše ali najgori vozači su oni koji misle da su sami na cesti i da uvek oni imaju prednost, bez obzira kog spola bili....

Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: