[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
10, September 2010, 22:31:46 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Policija mlati, maltretira i laze
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Žene su ipak bolje  (Read 911 times)
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Pametna plavuša...

« on: 16, February 2010, 16:19:33 »
ReplyReply

Već smo pisali o tome da su muškarci emotivni retardi ili da im je mozak manje razvijen od ženskog, a sada je na red stiglo istraživanje koje će srušiti i poslednje predrasude o muškoj dominaciji - vožnji automobila.

Australijsko istraživanje je potvrdilo da muški vozači uzrokuju četiri puta više nesreća od žena. Muškarci su statistički skloniji nesrećama, bez obzira na to što voze češće nego žene. Direktor australijskog Centra za sigurnost na putu Soames Job kazao je da muškarci koji učestvuju u fatalnim nesrećama obično voze brže, veća je verovatnoća da su pod uticajem alkohola i često nisu vezani. Osim toga, kaže Jobs, muškarcima je važnije da budu vešti vozači, a ženama da budu bezbednije.

Nakon što sam se naslušala teorija tipa kako žene "genetski nisu predodređene da budu vozači" i sl. nebuloza, ovo je takvo osveženje... Cheesy

smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #1 on: 16, February 2010, 23:45:16 »
ReplyReply

Pa zna se da su većinom muškarci ti kojima prija adrenalin, a koji u većini slučajeva ne razmišljaju zrelo.
Ko to onda može da tvrdi da voze bolje od žena no oni sami?  Pardon!

Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
zvonko_K
Bečka škola-smjer Balkan
vitez

« Reply #2 on: 17, February 2010, 10:15:05 »
ReplyReply

Bez uvrede, ali ja na pr u 80% situacija vidim na pr
žene da voze i pričaju na mobitel, ne muške, a to mi
baš i ne ulijeva osobito povjerenje
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Pametna plavuša...

« Reply #3 on: 17, February 2010, 11:37:03 »
ReplyReply

Ja sebe ujutru smatram opasnošću na cesti, jer jutro mi je veoma dinamičan i za živce često prenapregnut deo dana, no valjda zato, trudim se da se koncentrišem samo na vožnju.

Inače uvek popuštam, mada psujem  Pardon! , a verujete da me to košta mnogo živaca u ovom svakodnevnom gurkanju i retko kad nisam doživela da muškarci se malo dokazuju kada voze, naročito ako ih obiđe žena ili je nešto brža u paralelnoj traci ....

John Doe
Libero
Administrator

Medonja

« Reply #4 on: 17, February 2010, 14:40:40 »
ReplyReply

Zene su daleko bezbedniji vozaci, jer su opreznije, voze defanzivnije, i samim tim prouzrokuju puno manje udesa.

Sa druge strane, tu su tradicionalne zenske 'boljke' kao parkiranje i snalazenje u prostoru sto je prirodno osobina koja je u proseku razvijenija kod muskaraca.

Ali, ako neko nagazi na gas, pa je jos cirke, dzaba mu neki prirodno urodjeni talenti.

Liberalno je desno, totalitarno je levo

-------------------

"Reči treba da budu pomalo divlje, jer su misaoni napad na one koji ne misle."

John Maynard Keynes
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Pametna plavuša...

« Reply #5 on: 17, February 2010, 15:52:16 »
ReplyReply

Moj najdrazi kolega gaji stravicne antipatije prema jednoj "sorti" zena koje on grupise kao "plavuse u dzipu"  Sirok osmeh
One su lepe, plave i previse mlade i nesposobne da se moze povezati da su taj dzip kupile od svoje ustedjevine.
Briga ih kako parkiraju, kako voze, gde staju, koliko kosta parking, kazna, popravak..bitno je da one voze dzip...

Ja mislim da tu nije sasvim sovinizam u pitanju jer sa jednim takvim "lucetom" imala sam "bliski susret neke vrste"  Sirok osmeh

Maza
štitonoša
*

« Reply #6 on: 03, March 2010, 13:50:54 »
ReplyReply

I kako se završio taj susret  Impossible
Hajde podeli to sa nama  'Bar dan
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Pametna plavuša...

« Reply #7 on: 03, March 2010, 15:19:52 »
ReplyReply

Pa ništa posebno što već niste čuli  Cheesy ...luče nije umelo da se vrati u rikverc sa svojim velikim džipom pa ga je ladno razbila ne trepnuvši da se nekako provuče...Sirok osmeh
Mene moj mili nagovarao da se inatim, no kada sam videla akciju, požurila sam ja u rikverc, da u sledećm pokušaju ne pokupi i mene sa betonskim stubićima....

Maza
štitonoša
*

« Reply #8 on: 03, March 2010, 15:25:46 »
ReplyReply

Dobro je što si brza na rikvercu  tuturu
John Doe
Libero
Administrator

Medonja

« Reply #9 on: 04, March 2010, 03:00:40 »
ReplyReply

Pravi admin, bilo da je rec o zeni ili muskarcu, mora da ume da ode u rikverc momentalno, kad god zatreba.  Cheesy

-------------------

John Maynard Keynes
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Pametna plavuša...

« Reply #10 on: 04, March 2010, 11:00:37 »
ReplyReply

Nisam brza na rikvercu, ali volim brzo da vozim.
A "plavuša u džipu" kao podvrsta, opisana je nešto gore više. Možda sam trebala napisati da je to bio nepravičan susret dve plavuše za volanom, gde sam ja ipak bila nadmoćnija  Pardon!
Što ću kad sam takva....

comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...

« Reply #11 on: 04, March 2010, 22:09:35 »
ReplyReply

Као заклети невозач знам смо једно. Увек се осећам сигурно кад ме возе жене... Smiley

Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!!

чистокрвни српски пастув
коме се баш ј... што је Србин

Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
John Doe
Libero
Administrator

Medonja

« Reply #12 on: 05, March 2010, 00:21:47 »
ReplyReply

Као заклети невозач знам смо једно. Увек се осећам сигурно кад ме возе жене... Smiley

Као заклети непушач, знам само једно...

-------------------

John Maynard Keynes
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

Makes you think all the world's a sunny day

« Reply #13 on: 05, March 2010, 01:12:06 »
ReplyReply

Pre jedno 20 - 25 godina vođena je vrlo žestoka rasprava u slovenačkom dvonedeljniku Avto revija (u izdanju Politike na srpskom tržištu taj časopis se zvao Auto revija) o tome može li statistika pokazati ko bolje vozi, muškarci ili žene.

Odmah je odbačena nakaradno simplifikovana korelacija da muškarci prave veći broj udesa, i samim tim lošije voze. Jer je mnogo je više muškaraca koji voze, a i prevaljuju veći broj kilometara.

Pravljene su računice na osnovu statističkih podataka iz tadašnje Jugoslavije, i zaključeno je da je veći udeo ženskih udesa u opštem broju udesa, nego žena vozača u ukupnom broju vozača. Međutim, onda su došli argumenti tipa - kada i u kojim uslovima žene voze. Pa je navedeno da, na primer, kod odlaska kolima na godišnji odmor, žena seda za volan tek kada se muškarac umorio, a nju i ne pita kako joj je. Ili u gradu, muškarac daje ženi volan samo kada se vraćaju sa neke proslave, gde je on poprilično popio, mada ni žena nije potpuno zaobišla alkohol. Dalje, žene voze decu u školu, i sve vreme su pod stresom da li će stići sve da obave na vreme. O stresu kada voze dete kod lekara, ne treba ni govoriti... itd...

I da skratim priču, debata u Auto reviji  je trajala mesecima, da bi se na kraju obe strane složile da je (ukoliko se uzmu svi parametri navedeni u raspravi) statistički praktično nemoguće pokazati ko bolje vozi.

Moja iskustva, ili s kim bih se radije vozio: žene manje rizikuju i pouzdaniji su vozači na njima poznatim deonicama, posebno van grada. Muškarci se bolje snalaze u gradskoj gužvi, i na nepoznatom putu.

Doc
štitonoša
*

« Reply #14 on: 09, March 2010, 07:05:55 »
ReplyReply

Woman crashes car while shaving bikini area

Last Updated: 10:08 AM, March 8, 2010

Posted: 10:08 AM, March 8, 2010

A woman who shaved her bikini area while driving caused a car crash in Florida Keys, prompting police to issue fresh warnings about safe driving, MyFox National reported Monday.

Megan Mariah Barnes, 37, crashed into another vehicle on Cudjoe Key after giving her ex-husband the wheel as she shaved her private parts.

Barnes was driving to meet her boyfriend in Key West and told authorities she wanted to be “ready for the visit,” WJZ.com reported.

But Florida Highway Trooper Gary Dunick was not surprised when he came to the scene of the crash.

Dunick has had some crazy experiences pulling over drivers but said “If I wasn't there, I wouldn't have believed it. About 10 years ago I stopped a guy in the exact same spot ... who had three or four syringes sticking out of his arm. It was just surreal and I thought, 'Nothing will ever beat this.' Well, this takes it.”

Barnes crashed into the back of a 2006 Chevrolet truck being driven by David Schoff, KeysNews.com reported.

Schoff had slowed down to make a right hand turn when Barnes' 1995 Thunderbird hit it at 45 mph - within the speed limit.

FHP spokesman Alex Annunziato said that Barnes then allegedly drove a half mile further down the road where she switched seats with her ex-husband Charles Judy so that it looked like she had not been driving.

Dunick said that Judy had burns from the passenger side air bag that proved he had not been in the driver’s seat. The air bag in the driver’s seat had not deployed.

Barnes should not have been driving in the first place. The day before the accident, she had been convicted and sentenced to nine months of probation for DUI and driving with a suspended license.

Her license was revoked for five years and she was ordered to get her car impounded.

Dunick said, “My phone has been ringing off the hook all day, and I know there's a funny side to this, but it's also deadly serious. This is a scary road and a lot of bad wrecks are caused by dumb stuff like this. It is unbelievable. I'm really starting to believe this stuff only happens in the Keys.”

link

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: