CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« on: 14, February 2010, 17:33:08 » |
Reply
|
http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?t=2270&postdays=0&postorder=asc&start=90&sid=14e1ab285aa0f472f705a705b2... 4d43 Како кажу само сат после одлуке да се Артемије смени хеликоптерима (интересује ме чијим) долетели су Атанасије и дрруштво и насилно упали у манастир. Почело је са разбијањем брава и општом преметачином монашких келија. Данас када су тражили да виде Артемија то им није дозвољено и монаси верни Атанасију су забранили улаз у манастир. Ипак када се сакупило мноштво монаха, свештеника и народа они су почели да прескачу зид и ушли су у манастир када је и дошло до туче. По нај новијим вестима народ је „ослободио“ Владику Артемија а где је Атанасије нико незна. Тренутно у порти манастира су јаке снаге КФПРа као и један тенк. За све постоји и видео запис.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #1 on: 12, April 2010, 16:26:37 » |
Reply
|
http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?t=2270&postdays=0&postorder=asc&start=90&sid=14e1ab285aa0f472f705a705b2... 4d43 Како кажу само сат после одлуке да се Артемије смени хеликоптерима (интересује ме чијим) долетели су Атанасије и дрруштво и насилно упали у манастир. Почело је са разбијањем брава и општом преметачином монашких келија. Данас када су тражили да виде Артемија то им није дозвољено и монаси верни Атанасију су забранили улаз у манастир. Ипак када се сакупило мноштво монаха, свештеника и народа они су почели да прескачу зид и ушли су у манастир када је и дошло до туче. По нај новијим вестима народ је „ослободио“ Владику Артемија а где је Атанасије нико незна. Тренутно у порти манастира су јаке снаге КФПРа као и један тенк. За све постоји и видео запис. Stevo šta ti misliš o ovom ispadu? Da li je to primer koji trebaju pravoslavni vernici da slede? Da li je ovde ispunjena zapovest koju nam je dao Isus gde se kaže "ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe"? Da li Bog opravdava ovakve i slične ispade i da li je to po Božjoj volji? Bilo bi dobro da pravoslavni vernici daju svoje viđenje ovog događaja. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?
|
 |
« Reply #2 on: 12, April 2010, 16:37:02 » |
Reply
|
Jehovini svedoci su rasturili dve porodice koje ja znam, da bi ocu jedne porodice pribavili drugu "verujuću" ženu i decu, kao i drugi posao i stan i sve drugo. Žena, originalna, je obolela , deca su mu takođe jako loše prošla, ali je sa svojom novom porodicom živeo kao na slici iz Kule stražare.
Da li je to primer koji trebaju Jehovini svedoci da slede? Da li je ovde ispunjena zapovest koju nam je dao Isus gde se kaže "biće dvoje jedno telo"? Da li Bog opravdava ovakve i slične ispade i da li je to po Božjoj volji?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #3 on: 12, April 2010, 18:16:21 » |
Reply
|
Jehovini svedoci su rasturili dve porodice koje ja znam, da bi ocu jedne porodice pribavili drugu "verujuću" ženu i decu, kao i drugi posao i stan i sve drugo. Žena, originalna, je obolela , deca su mu takođe jako loše prošla, ali je sa svojom novom porodicom živeo kao na slici iz Kule stražare.
Da li je to primer koji trebaju Jehovini svedoci da slede? Da li je ovde ispunjena zapovest koju nam je dao Isus gde se kaže "biće dvoje jedno telo"? Da li Bog opravdava ovakve i slične ispade i da li je to po Božjoj volji?
Ovo što si ti navela je irelevantno za gore postavljena pitanja. Nemam nameru da se prepucavam i diskutujem na ovakav način. Želeo sam samo da čujem mišljenje pravoslavnih vernika po pitanju tuče monaha u manastiru. 
|
|
|
|
« Last Edit: 12, April 2010, 20:11:34 by Malecki »
|
|
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #4 on: 12, April 2010, 19:32:07 » |
Reply
|
Цела ова афера са Владико Артемијем је исценирана од стране разних којима он није одговарао а нарочито по погледу стања на Космету. Туча није избила спонтано већ је започета од стране неких као што се види на видео снимку који су тамо били а да нико незна ни ко су. Дали је то прихватљиво свакако да не. Ако сте пратили ситуацију и сами сте видели да су медији у Србији за све одмах оптужили Владику Артемија и монахе који су га подржавали. Тек када се на снимку видело да они нити су нешто започели нити су било шта радили снимци су мистериозно нестали са тв екрана. Питање није дали је ово прихватљиво за Православце већ дали је прихватљиво да се власт и разне службе илегално мешају у ствар Цркве. данас Православна сутра ко зна. Дали би Ви поштовани Малецки подржали исценирани сукоб Јеховиних Сведока ако или када до њега дође?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?
|
 |
« Reply #5 on: 13, April 2010, 09:36:10 » |
Reply
|
Ovo što si ti navela je irelevantno za gore postavljena pitanja. Nemam nameru da se prepucavam i diskutujem na ovakav način. Želeo sam samo da čujem mišljenje pravoslavnih vernika po pitanju tuče monaha u manastiru.  PA i nije ovo prepucavanje, a i nije irelevantno. Vi ste naveli jedan izolovani događaj, a ja sam učinila isto to. Sada, što je Vama lakše osuditi ponašanje pravoslavnih monaha, nego li stavove Vaše zajednice, to je sasvim normalno. No evo stav jedne pravoslavke je da je ovaj incident sramotan. Sigurna sam da Vi slično nećete oceniti priču koju sam ja navela. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #6 on: 13, April 2010, 11:40:41 » |
Reply
|
Stevo šta ti misliš o ovom ispadu? Da li je to primer koji trebaju pravoslavni vernici da slede? Da li je ovde ispunjena zapovest koju nam je dao Isus gde se kaže "ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe"? Da li Bog opravdava ovakve i slične ispade i da li je to po Božjoj volji? Bilo bi dobro da pravoslavni vernici daju svoje viđenje ovog događaja.  Politickih podela je bilo i bice u svakoj verskoj zajednici, a ovo je nista drugo do politicka podela u okviru jedne crkve. Lose je sto toga ima, ali ima i gorih stvari u drugim zajednicama. Naprosto, ljudi nisu savrseni, i gde ima ljudi, ima i sukoba, a to znaci i losih stvari. Potpuna ravnodusnost je ponekad gora od sukoba, i sa te strane, ne mislim da je ovo smak sveta.
|
|
|
|
|
|
Liberalno je desno, totalitarno je levo
---------
"Uvjek, uvjek ista priča"
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #7 on: 13, April 2010, 11:41:30 » |
Reply
|
Ovo što si ti navela je irelevantno za gore postavljena pitanja. Nemam nameru da se prepucavam i diskutujem na ovakav način. Želeo sam samo da čujem mišljenje pravoslavnih vernika po pitanju tuče monaha u manastiru.  Nije direktno povezano, ali dobro dodje za poredjenje. 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #8 on: 13, April 2010, 16:46:19 » |
Reply
|
PA i nije ovo prepucavanje, a i nije irelevantno. Vi ste naveli jedan izolovani događaj, a ja sam učinila isto to. Sada, što je Vama lakše osuditi ponašanje pravoslavnih monaha, nego li stavove Vaše zajednice, to je sasvim normalno. Nikoga nisam osudio i da li zaista misliš da je ovaj incident potrebno osuditi??? On sam dovoljno govori. Pitao sam da li Bog opravdava ovakav način obožavanja, da li je u skladu sa Biblijom? No evo stav jedne pravoslavke je da je ovaj incident sramotan. Sigurna sam da Vi slično nećete oceniti priču koju sam ja navela.  Biblija stavlja veliki akcenat na svetost porodice tako da to što si ispričala nije ni prvi ni poslednji put da čujem. Istina je vidljiva i jasna, klevete ne traju dugo! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #9 on: 13, April 2010, 16:56:35 » |
Reply
|
Politickih podela je bilo i bice u svakoj verskoj zajednici, a ovo je nista drugo do politicka podela u okviru jedne crkve.
Politika nema mesta među pravim hrišćanima. Jehovini svedoci nemaju nikakvih udela u političkim, nacionalnim, verskim, rasnim ili bilo kakvim sukobima. U više od 100.000 skupština u preko 236 zemalja sprovodi se jedinstveno teokratsko vođstvo i učenje po ugledu na prvu hrišćansku skupštinu koju je osnovao sam Isus Hrist. Među Jehovinim narodom nema podela. Jehovini svedoci su jedni i jedinstveni. Lose je sto toga ima, ali ima i gorih stvari u drugim zajednicama. To ne može da bude uteha i opravdanje. Naprosto, ljudi nisu savrseni, i gde ima ljudi, ima i sukoba, a to znaci i losih stvari. Potpuna ravnodusnost je ponekad gora od sukoba, i sa te strane, ne mislim da je ovo smak sveta.
Da li misliš da se i Bog slaže s tvojim mišljenjem? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #10 on: 13, April 2010, 18:07:12 » |
Reply
|
Не разумем шта хоћете да кажете да међу ЈС никада нема сукоба или несугластица или да ако до њих дође ви их једноставно избаците па онда опет нема сукоба?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #11 on: 13, April 2010, 18:19:21 » |
Reply
|
Не разумем шта хоћете да кажете да међу ЈС никада нема сукоба или несугластица или да ако до њих дође ви их једноставно избаците па онда опет нема сукоба?
Mislim da je veoma jednostavno razumeti ono što sam napisao o jedinstvenoj skupštini Jehovinih svedoka i nepostojanju sukoba jer Jehovin narod ima jednog, jedinog učitelja-Isusa Hrista i jedan jedini zakon-Bibiliju, tako da je veoma jasno da među pravim hrišćanima nema sukoba. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #12 on: 13, April 2010, 22:58:14 » |
Reply
|
Politika nema mesta među pravim hrišćanima. Jehovini svedoci nemaju nikakvih udela u političkim, nacionalnim, verskim, rasnim ili bilo kakvim sukobima. U više od 100.000 skupština u preko 236 zemalja sprovodi se jedinstveno teokratsko vođstvo i učenje po ugledu na prvu hrišćansku skupštinu koju je osnovao sam Isus Hrist. Među Jehovinim narodom nema podela. Jehovini svedoci su jedni i jedinstveni.
Ko je taj koji sudi ko su "pravi hriscani", a ko ne? U svakoj verskoj zajednici, bila ona hriscanska, pseudo- hriscanska, ili neke druge vere, ima politike. Prosto, verske zajednice ne postoje u vakuumu, nego deluju u nekom drustvu, postoje neki odnosi izmedju clanova, i neki odnosi sa spoljnim svetom. To sve zajedno, jos kad se doda odnose prema drzavi i obratno, cini politiku. To ne može da bude uteha i opravdanje. To sto slicnih stvari ima u drugim zajednicama jeste mera onog sto se desilo. Znaci, mozemo meriti samo istim arsinom svima, i stavityi sve u kontekst toga da su u pitanju ljudi i ljudski odnosi. Posto Vi voliote da citate Bibliju, a ona je sveta knjiga, zovu je i Sveto pismo, i u njoj ste mogli da se sretnete sa mnogim neprijatnim detaljima iz istorije odnosa Boga i ljudi, i to cak izabranog naroda. Ako Vam to sto ste u Starom zavetu deluje sve kao idila, onda samo mogu da dodam da niste bas pazljivo citali, ili ste opet, kao i u svemu ostalom, sledili kljuc svojih verskih vodja i iskljucivo njihova tumacenja. Da li misliš da se i Bog slaže s tvojim mišljenjem?  Ne znam sta Bog misli, a ne zna ni bilo ko drugi. Jedino ako Vi imate neku direktnu i vrlo kvalitetnu vezu sa njim licno, pa da nam kazete.
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #13 on: 13, April 2010, 23:36:43 » |
Reply
|
Da li misliš da se i Bog slaže s tvojim mišljenjem?  Ne znam sta Bog misli, a ne zna ni bilo ko drugi. Jedino ako Vi imate neku direktnu i vrlo kvalitetnu vezu sa njim licno, pa da nam kazete.  Zamišljam Maleckog kako stoji na vrhu planine, na kojoj duva jak vetar, ispred vatre raširenih ruku (u desnoj drži štap), a na glavi mu perje, i dere se neuobičajeno dubokim glasom izgovarajući neke čudne reči i tako razgovaravši sa svevišnjem. A na vatri žrtvuje vola ili jagnje...  Šalu na stranu... Naprosto, ljudi nisu savrseni, i gde ima ljudi, ima i sukoba, a to znaci i losih stvari. Potpuna ravnodusnost je ponekad gora od sukoba, i sa te strane, ne mislim da je ovo smak sveta.
Da li misliš da se i Bog slaže s tvojim mišljenjem?  PG Malecki, recite mi sa čime se to Bog ne bi složio u delu Džonovog posta koji ste citirali???
|
|
|
|
|
|
Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #14 on: 14, April 2010, 15:24:10 » |
Reply
|
Ko je taj koji sudi ko su "pravi hriscani", a ko ne? Onaj ko je uspostavio pravo hrišćanstvo-Isus Hrist Sin Jehovin. Ima dosta pokazatelja u Bibliji koji upućuju na prave hrišćane. Jedan od mnogih koji identifukuju prave sledbenike Isusa Hrista je zapisan u Jovanu 13:34,35 i kaže:" Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedan drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga! 35 Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedan drugogaŠta misliš John ima li takvih osoba u svetu koji svojim životom i ličnim primerom ispunjavaju ovu Hristovu zapovest? U svakoj verskoj zajednici, bila ona hriscanska, pseudo- hriscanska, ili neke druge vere, ima politike.
Prosto, verske zajednice ne postoje u vakuumu, nego deluju u nekom drustvu, postoje neki odnosi izmedju clanova, i neki odnosi sa spoljnim svetom. To sve zajedno, jos kad se doda odnose prema drzavi i obratno, cini politiku. Pravi hrišćani su pripadnici jedne jedine i ispravne vladavine, vladavine koja će rešiti sve izazvane probleme na zemlji i u celom univerzumu, vladavine Božjeg kraljevstva na čijem je čelu Kralj Isus Hrist i to je jedini oblik vladavine koji istiniti sledbenici Isusa Hrista podupiru. To je i sam Isus Hrist naglasio dok je propovedao dobru vest o Božjem kraljevstvu, dok je bio na zemlji. Ništa što je deo ljudskih vladavina, politički sistem ili bilo koje druge oblike vlasti, grupisanja i slično, pravi hrišćani ne podupiru i nisu deo toga. Ne učestvuju u ratovima, ne služe vojni rok, nisu deo nikakvih organizacija koje imaju veze sa vojnim ustanovama, ne glasaju i jasno naglašavaju rečima i, što je najvažnije delima, da nisu "deo ovog sistema stvari"! Pravi sledbenici Isusa Hrista već sada pokazuju svojim životom da su deo i da su pripadnici ove vladavine. To već sada pokazuju na taj način što poštuju i slušaju vladu Božjeg kraljevstva i to pokazuju svojim primerom i svojim životom poštujući zakon Božjeg kraljevstva-Bibliju. Pravi sledbenici Isusa Hrista se već sad pripremaju za novo uređenje jer se već sada uveliko vrši "odvajanje žita od kukolja". To sto slicnih stvari ima u drugim zajednicama jeste mera onog sto se desilo. Znaci, mozemo meriti samo istim arsinom svima, i stavityi sve u kontekst toga da su u pitanju ljudi i ljudski odnosi. To nije opravdanje za istinite sledbenike Isusa Hrista. Takvim i "sličnim stvarima" nema mesta među pravim hrišćanima. Zato se i odvajaju od lažih religija. Zato i postoji jedna i jedina prava religija koja je dopadljiva Jehovi. Posto Vi voliote da citate Bibliju, a ona je sveta knjiga, zovu je i Sveto pismo, i u njoj ste mogli da se sretnete sa mnogim neprijatnim detaljima iz istorije odnosa Boga i ljudi, i to cak izabranog naroda.
Ako Vam to sto ste u Starom zavetu deluje sve kao idila, onda samo mogu da dodam da niste bas pazljivo citali, ili ste opet, kao i u svemu ostalom, sledili kljuc svojih verskih vodja i iskljucivo njihova tumacenja. Nejasno mi je šta si hteo da kažeš ovim komentarom. Ne znam sta Bog misli, a ne zna ni bilo ko drugi. Cenim tvoju iskrenost ali optužiti ostale i reći "ako ja ne znam šta misli Bog onda niko ne zna" previše, previše je slobodno od strane nas nesavršenih. Jehova nas otvoreno poziva da ga upoznamo i iz tog razloga je poslao i svog Sina da nam pokaže i opiše našeg Stvoritelja. Cela Biblija govori o tome kakav je naš nebeski Otac. Potrebno je da donesemo ličnu odluku da li ćemo da upoznamo Jehovu ili nećemo. Jedino ako Vi imate neku direktnu i vrlo kvalitetnu vezu sa njim licno, pa da nam kazete.
Svaka osoba na svetu može da ima lično i, svakako, direktnu vezu sa našim Stvoriteljem. Zato postoji jednostavan način-molitva. Jehova je jedini i lični slušač naših molitvi i kao takav želi da ima lični odnos sa svakom osobom, naravno koja to želi. Dakle opet dolazi do izražaja naša slobodna volja, naša lična želja da li hoćemo ili nećemo da budemo Božji prijatelji! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|