[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
30, July 2010, 00:25:15 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Stojan Simic-Krpica
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Episkop Artemije  (Read 2120 times)
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #30 on: 17, February 2010, 16:42:41 »
ReplyReply

Лопуред и слично??
Па прво треба да се докаже да су крали и ако јесу колико су крали.
Књиге су за сат два прегледали Владике Амфилохије и Григорије који су изгледа докторирали књиговодство јер су тако брзо успели да пронађу да су нестали милиони и милион.
Колико кошта кућа и плац у Београду?
Колико коштају лусузни аутомобили?
Колико кошта кућа у Грчкој?
Колико треба да кошта манастир у Грчкој који бар по Блицу и Б92 Симеон требало да прави?
Мода је отишао у грчку да види како напредују радови на том манастиру.
Одкуд ја знам.
Ако се докаже да је крао свакако да ће влада Србије тражити да га Грчка изручи.
Уколико не траже значи да нема основе за оптужницу.
кажете да су те организације у финансиској ситуацији због лопурда око Владике Артемија.
сад колико сте прилога Ви дали и колико је Ваших познаника помагало ту организацију.
Немојте само да ми кажете како нисте ништа давали јер да би се сакупили толики милиони цела Србија је морала да даје свакодневно.
Са СМС порукама се не праве паре.
Све ово је надувано од стране Блица и Б92 који су једва дочекали да скоче на Владику артемија.
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #31 on: 17, February 2010, 23:52:47 »
ReplyReply

По први пут откако је дошло до смене Владике Артемија неко је објавио и цифре.
Удружење Мајка девет Југовића је изјавило да нису имали засебан рачун већ да је сав новац долазио у рачун Епархије а они су узимали из тог рачуна потребну суму.
Цена једног оброка по једној особи је 75 динара а хране 1200 особа.
75 X 1200 = 90,000 X 365 = 32,850,00 X 3 = 98,550,000 или 985,500 евра.
Значи да су за потребе народне кухиње трошили око милион евра годишње.
Незнам колико су добија ли од прилога али не верујем да су добијали многио више.
Значи ако је и крађено незнам како би могли да покраду паре за кућу и плац у Београду, кућу у Грчкој и изградњу манастира у Грчкој и неколико луксузних аутомобила.
Некако ми изгледа да то кошта више него кухиња а да су преко СМС добили милионе евра не верујем.
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

apostol

« Reply #32 on: 18, February 2010, 00:28:22 »
ReplyReply

.

4 apostola Džimija Hendriksa: Džimi Pejdž, Džef Bek, Čak Beri i Mark Nopfler
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

apostol

« Reply #33 on: 18, February 2010, 00:34:41 »
ReplyReply

Počelo je, počelo   Tooo!

Predrag Subotički, direktor eparhijskog građevinskog centra „Rade neimar” i čovek od poverenja vladike Artemija, danas je uhapšen u Beogradu. Subotički je od 2004. do 2009. godine od Eparhije raško-prizrenske primio oko 300.000 evra koje nije nigde evidentirao. Kako za „Blic” kažu u MUP Srbije, osnovano se sumnja da je deo ovog novca utrošen i na kupovinu stana u Grčkoj, u kome se možda trenutno skriva najbliži saradnik vladike Artemija, Simeon Vilovski.

Predrag Subotički imao je neprikosnoveno pravo da gradi na KiM i jedini je mogao da izvodi radove na crkvama. On je kum Vladimira, rođenog brata Simeona Vilovskog, najbližeg saradnika vladike Artemija. Vilovski, koji se nalazi u bekstvu u Grčkoj, glavni je osumnjičeni za proneveru velike sume novca namenjene gladnima na KiM.

Blic, 17. 02. 2010. - 20:00h

CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #34 on: 18, February 2010, 14:17:52 »
ReplyReply

Незнам шта са овим хоћете да кажете?
Ако је био главни извођач радова на обнови манастита и цркава на К и М та сума није нешто велика.
Друго стално се повлачи то да је он имао киоск за продају виршли.
Како је онда могао да добије дозволу и да региструје гређевинско предузеће?
Ако је то предузеће легално регистровано и има дозволу да изводи грађевинске радове онда у чему је проблем?
Слажем се да начин давања уговора за изградњу није баш исправан и да је требало да иде на тендер па ко да најбоље услове али то баш и није устаљена пракса у Србији.
Дали је од тог новца купио стан у Грчкој, Београду у Немачкој или где већ је његова ствар.
Дали је то пријавио или нема никакве везе са Владиком Артемијем јер ако је он изнајмљен даизведе радове и за то је плаћен његова је ствар дали ће то пријавити и платити порез или не.
По овоме што пише Блиц испада да ако ја унајмим Вас да нешто урадите и платим Вас за то ја сам одговоран ако Ви ту суму не пријавите пореским властима.
Некако у томе не видим логику.
Друго удружење Мајка девет Југовића није имало свој жиро рачун већ је цела сума ишла кроз Епархиски рачун. Самим тим ако је неко украо новац није га украо од тог удружења илиод новца од СМС порука као што је навео Блиц већ је украо од Епархије Рашко Призренске.

Већ дуже времена сам и на овом форуму и на неким другим писао да се у СПЦ финансије не воде како треба јер је све у рукама Владика и свештеника који нису квалификовани да воде рачуноводство и књиговодство.
То је један од највећих проблема са којима се сукобљавамо са Владиком Георгијем у Канади јер он сматра а и епархиска скупштина му је дала право да са свом имовином управља по свом самонахођењу.
Нажалост то је устаљена пракса у СПЦ и ако је Владика Артемије имао право да са новцем располаже по свом самонахођењу онда крица треба тражити не код њега већ тамо где је таква одлука донесена.
Пошело је са крађом из фонда гладних (који не постоји), па је онда то измењено са крађом из фонда за изградњу (који не постоји), сад испада да предузимач није платио порез а на крају ће испасти да је Владика Артемије крив јер је у давао новац за народне кухиње који није сакупљен за те сврхе.
Још увек ми нико није одговорио дали је реално да је сума од милион евра годишње долазила преко СМС порука?
RAMMS+EIN
Посматрач пролазности
vitez

Hermanas Cruz, hijas de la pasión

« Reply #35 on: 18, February 2010, 14:39:25 »
ReplyReply

I da se vratimo na pitanje vecih ili manjih pravoslavaca. Ne, ja ne mislim da ste veci ili manji pravoslavac zbog odnosa prema ekumenizmu, to je bilo zachikavanje. Ali, mislim da na hriscanstvo gledate veoma dnevnopolitickim ocima, i da, kad je Vasa politicka opcija postala sklona ulasku u EU, istovremeno je i Vas pogled na crkvu postao sklon ekumenizmu. Sumnjam da biste taj pogled na stvari potpisali pre dve godine, na primer.

Ја не знам, уважени и преосвећени господине Џон, зашто Ви од мене као професионалног страначког војника, нешто друго и очекујете?

Me trajeron un presente de una concha.
Es más pevusilo
el atlas
y mi corazón se inundó con agua
y el pescado
del Sena y de la plata.
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #36 on: 18, February 2010, 21:19:08 »
ReplyReply

I da se vratimo na pitanje vecih ili manjih pravoslavaca. Ne, ja ne mislim da ste veci ili manji pravoslavac zbog odnosa prema ekumenizmu, to je bilo zachikavanje. Ali, mislim da na hriscanstvo gledate veoma dnevnopolitickim ocima, i da, kad je Vasa politicka opcija postala sklona ulasku u EU, istovremeno je i Vas pogled na crkvu postao sklon ekumenizmu. Sumnjam da biste taj pogled na stvari potpisali pre dve godine, na primer.

Ја не знам, уважени и преосвећени господине Џон, зашто Ви од мене као професионалног страначког војника, нешто друго и очекујете?

Visoko cenjeni i predragi Rammsteine,

Kako znate, ja nisam arhijerej, te nema osnove da mi se obracate sa : "уважени и преосвећени". U stvari, uvazeni je sasvim u redu, a mozda ste hteli da kazete "prosveceni" umesto "preosveceni". U tom slucaju, mislim da ste me dobro procenili.

Sto se Vase promene stavova tice, cenima da one nisu samo posledica promena stranacke politike na liniji SRS- SNS. Mada, naravno, jesu dopbrim delom posledica toga. Rekao bih da ste , na srecu, a i potpuno prirodno, sazreli kao licnost za ove dve godine koliko se znamo preko foruma. To smatram pozitivnim.

Secam Vas se kao najveceg pravoslavca na svetu, koji se ne usteze da se vrlo grubo obrati drugim ucesnicima foruma, a konto njihovih verskih shvatanja, bas u slucaju kad pripadaju SPS isto kao Vi. Sada ste dospeli na znatno umerenije pozicije koje, prirodno, i obecavaju vise u zivotu, a i prilice vise nekom ko se blizi zrelijim godinama. Mada bi se, da je ovo malo veci forum, lako naslo nekoliko pravoslavaca koji bi danas mogli da Vam se sa istim pravom obrate onako kao Vi drugima krajem 2007. i pocetkom 2008.

Jedino pazite da ne skrenete u drugu krajnost.  Wink Morace "preosveceni" da Vas opominje za "prelest", hahaha... a ako ja propustim, jos cete gore proci, tu je i Aschen.  Cheesy

Liberalno je desno, totalitarno je levo

---------

"Uvjek, uvjek ista priča"
RAMMS+EIN
Посматрач пролазности
vitez

Hermanas Cruz, hijas de la pasión

« Reply #37 on: 18, February 2010, 22:27:38 »
ReplyReply

Visoko cenjeni i predragi Rammsteine,

Kako znate, ja nisam arhijerej, te nema osnove da mi se obracate sa : "уважени и преосвећени". U stvari, uvazeni je sasvim u redu, a mozda ste hteli da kazete "prosveceni" umesto "preosveceni". U tom slucaju, mislim da ste me dobro procenili.

Високо и дубоко, преосвећено/просвећени господине Џоне ( Unworthy), ја то само у духу теме.

Sto se Vase promene stavova tice, cenima da one nisu samo posledica promena stranacke politike na liniji SRS- SNS. Mada, naravno, jesu dopbrim delom posledica toga. Rekao bih da ste , na srecu, a i potpuno prirodno, sazreli kao licnost za ove dve godine koliko se znamo preko foruma. To smatram pozitivnim.

Благодарим, милостиви.  'Bar dan

Secam Vas se kao najveceg pravoslavca na svetu, koji se ne usteze da se vrlo grubo obrati drugim ucesnicima foruma, a konto njihovih verskih shvatanja, bas u slucaju kad pripadaju SPS isto kao Vi. Sada ste dospeli na znatno umerenije pozicije koje, prirodno, i obecavaju vise u zivotu, a i prilice vise nekom ko se blizi zrelijim godinama. Mada bi se, da je ovo malo veci forum, lako naslo nekoliko pravoslavaca koji bi danas mogli da Vam se sa istim pravom obrate onako kao Vi drugima krajem 2007. i pocetkom 2008.

Дозволите, илуминатни господине, али ја се сећам (не спорим да Вам је и меморија боља но моја, схватите ја ипак морам попамтити силна наређења претпостављених), како сам оштро и агресивно наступио само према појединим, декларисаним сатанистима. Према припадницима других монотеистичких религија, многобошцима или атеистима, трудио сам се опходити као и у стварном животу - уљудно, пристојно и културно. Као и сваки (König und Kaiser) Србин.  'Bar dan

Jedino pazite da ne skrenete u drugu krajnost.  Wink Morace "preosveceni" da Vas opominje za "prelest", hahaha... a ako ja propustim, jos cete gore proci, tu je i Aschen.  Cheesy

Није немогуће.

Јер то шта ја интимно мислим је небитно. Уколико Вођа рекне да се поунијатимо, ћу се поунијатим, све ногицама у задњицу трчећи у Ватикан. А и папа је Немац, ипак.  Wink

Es más pevusilo
el atlas
y mi corazón se inundó con agua
y el pescado
del Sena y de la plata.
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #38 on: 22, February 2010, 00:52:45 »
ReplyReply

Visoko uvaženi druže Rammsteine,

Uveren sam da kapaciteti Vaše memorije za pamćenje naredjenja pretpostavljenih mogu da se mere terabajtima. Dakle, uveren sam da ćete daleko dogurati kao političar.

Takodje, mislim da Vaš smisao za tracing dobitničke opcije nije loš, što se vidi i iz toga da ste se priključili SNS, a niste ostali u SRS.

A, što se pape tiče, ja mislim i dalje da je on katolik, na prvom mestu.  Wink Servus servorum dei, a pre svega onih iz Rimokatoličke crkve.

No, ako ga Vi zaista doživljavate najpre kao nemačkog nacionalistu, kao analogiju sa Vašim nekadašnjim odnosom prema pravoslavlju, pre nego što ste zauzeli "ekumenske" pozicije, nema problema. Svako ima prava na svoj stav.  'Bar dan

Liberalno je desno, totalitarno je levo

---------

"Uvjek, uvjek ista priča"
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #39 on: 27, February 2010, 22:23:39 »
ReplyReply

Дали су непријатељи или барем они који су покренули целу ову аферу у бези са Владиком Артемијем пуцали сами себи у ногу?
На самом почетку Билиц и Б92 су нон стоп трубили о лоповлуку Владике Артемија, о пљачки новца за прехрану деце и шта све још не.
Сада када се показује да тај фонд за прехрану деце није ни постојао, када испада да даби се те паре покрале и потрошиле на питај Бога шта требало је да се скупе милиони и милиони евра годишње сви су се некако утишали.
Реакција народа исто тако није била као што се очекивало.
Уместо да разапну Владику Артемија и народ и монаси и свештеници су стали уз њега и неки су чак одбили послушност СПЦ.
Све ово је довело до тога да сада Владика Артемије јавно позива на јединство и он је тај који одлушује дали ће у СПЦ доћи до раскола или не.
Ово га ставља у веома јаку позицију да та такозвана екуменистичка струја која је доминирала са СПЦ до сада сада мора да се повлачи и да чак подржи Владику Артемија да неби дошло до револта у народу и монаштву које би могло да доведе до веома незгодних последица по њих.
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

apostol

« Reply #40 on: 27, February 2010, 23:32:59 »
ReplyReply

A šta ćemo sa Artemijevom desnom rukom, pobeguljom Simeonm Vilovskim, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica, a?

CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #41 on: 27, February 2010, 23:47:16 »
ReplyReply

Полако, прво треба да се пронађе да је ишта нестало па да онда тек донесемо одлуку дали је он за нешто крив или не.
За сада осим нагађања Блица и Б92 званично није потврђено да фали и један динар.
Шта ћемо са тим?
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

apostol

« Reply #42 on: 28, February 2010, 02:22:32 »
ReplyReply

A ha, znači ne fali ni jedan dinar, sve je OK, Simeon Vilovski nevin k'o beba...

Jedini maaaaaaaaali problem je što je Vilovski, neposredno pred dolazak finansijske inspekcije, u noći između 10. i 11. februara p-o-b-e-g-a-o, usput menjajući automobile! Što je, svakako, tipično ponašanje nevine osobe, je l' da Stevo!?  Kafica

Uzgred, zašto i na Simeona Vilovskog ne primeniš onu tvoju genijalnu ideju (koju raspredaš u vezi sa Tomom) da bi trebalo da se stavi na raspolaganje sudstvu, čim krenu priče da je lopina, a Stevane?

CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #43 on: 28, February 2010, 04:33:32 »
ReplyReply

Незнам како је могао да узме те луксузне аутомобиле ако је бегао.
Вероватно је то организовала мафија СПЦ јер како један човек може да побегне са аутомобилима?
Сад то дали би требало да дође у Србију и да се појави пред судом подржавам.
Ако није ништа скривио требало би да то и јавно докаже.
У првим моментима хајке нико неби био луд да се тек тако преда судству које га је већ осудило.
Сада се пполако ствари стишавају и верујем да ће се ускоро и он појавити.
Што се тиче Томе изгледа да то њему ни не пада на памет.
Nuklearni metafizičar
380V
vitez od okruglog stola

apostol

« Reply #44 on: 01, March 2010, 00:03:03 »
ReplyReply

Сада се пполако ствари стишавају и верујем да ће се ускоро и он појавити.

'Oće, ali u policijskoj marici i s lisicama na rukama, jer je za tom lopinom rasoisana Interpolova poternica

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Go Up
  Print  

Jump to: