U principu složićemo se , nadam se oko toga, da kada bi smo svi živeli poštujući dve osnovne Božje zapovesti, nijedan ljudski zakon ne bi bio potreban.
Kod Vas su možda neki nenapadni JS, međutim ovi "naši" baš i nisu. Napadnost ne gledam po tome što oni propovedaju već i tome kome propovedaju. U velikom broju slučajeva ciljno biraju žrtve i to često nekog ko je upravo nekoga izgubio, izbeglice i slično...
Što se tiče hrišćanskog propovedanja, mnogi ateisti zgodno znaju reći da su se najveća zla činila u ime Boga i nažalost kada se setimo rimokatoličke inkvizicije i misionara koji su po svaku cenu hteli da nekome obznane Boga, kao i islamske fundamentaliste koji sm,atraju da je ok ubiti bilo koga ko ne ispoveda Allah'a, onda se trebamo zapitati na koji način mi to kao nesavršeni i savršene neznalice možemo i smemo uopšte druge učiti o Bogu.
Pravoslavno hrišanstvo smatra da je jedini ispravan način, učiti druge, vlastitim životom , dakle ne hodati i vući ikoga za ruku, već truditi se da u svom životu ispravimo sve krive Drine, koliko se to da, u smislu onog Hristovog , da ne vadimo trun iz oka brata svojega dok imamo gredu u sopstvenom oku.
Ja proucavam Bibliju vec vise od 10-15 godina i kad procitam recimo Matej 28:19 koji glasi "
Zato idite[/u] i načinite sve narode mojim učenicima" ili pre toga u Matejju 24:14 jasno obelezje poslednjih dana :"
I propovedaće se ovo evanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svima narodima, i tada će doći kraj[/u]." ne mogu a da ne pomislim ko to danas radi i vidim jedino JS koji svakoga dana idu od kuce do kuce i govore o Bibliji, nude besplatne biblijske studije, besplatnu literaturu koja je pisana na osnovu biblijskih nacela. Ja imam troje odrasle dece i zahvaljujuci literatrui JS kao sto su Moja knjiga biblijskih prica, Slusajte velikog ucitelja, "Mladi pitaju", casopisi Probudite se i mnogo drugih stvari, uspeli smo ja i moja supruga da pomognemo nasoj deci da izgrade zdrave principe i cene biblijsku istinu da ostanu slobodni od droge, alkohola, duvana, kriminala, vanbracnog seksa i mnogih, mnogih drugih problema koji su ovde na zapadu normalnost i, rekao bih stil zivota.
Zacudjen sam da nas narod u bivsoj Jugoslaviji ima takav stav prema ovim ljudima koje ceo svet poznaje kao istinske hriscane i mirotvorce.

Jehovine svedoke znam bliže nego što mislite. Mada Vi govorite o divnim i polusvetim ljudima, ja sam upoznala mašineriju koja nije baš tako lepa, kad se zagrebe ispod površine.
Nije stavr u toem da volim ili ne volim, kao što sam napisala pre, ja sam pravoslavna i verujuća ženska osoba i kao takva verujem da mje samo pravolsavno ispovedanje Boga ono ispovedanje kako su ga ispovedali od apostolskih vremena.
Nemojte mi skretati pažnju na vremena pre jer u NZ i sam Hristos je rekao "Do mene ste imali zakone i proroke." Njime sve to pre ne prestaje da važi ali od njega počinje novi savez ljudi i Boga, Njegovom krvlju.
Citatima SZ i NZ mogu i ja da se ispišem ali se trudim da to ne radim.
Ako se već "znanje o veri" crpi iz godina proučavanja svetih spisa recimo da Stari Zavet čitam od detinjstva, a zatim Novi, dakle bar 20 godina. Znam dobro Kuran, Talmud, Bhagavad Gitu i noge druge verske spise...
Sve što iam veze sa verovanjem od ikada za mene je bilo kao magnet i iskreno izbegavam da pišem o tome, jer mislim da je taj Gospod u koga verujem, ostavio ljudima slobodnu volju da ga nađu, vole, veruju u Njega ili da žive kako žele.
Meni su vera i ljubav neodvojive , a ljubav smatram detetom slobode.
Slobode nema u naturanju nečega.
I ja mogu d avam dam primere veoma srećnih porodica i divne dece iz pravoslavnih hrišćanskih obitelji. Mnogo i mnogo primera. Da li sam samo time dokazala da je naš način života ispravan i da su neka naša odricanja potrebna- ne verujem...
Mislim da priča o kraju sveta je ipak jehovinim svedocima najveći adut kojim plaše ljude, prodirući do same srži stavari i ja to prezirem.
Iam mnogo i pravoslavaca koji vole trabunjati na tu temu, ni njih ne simpatišem ništa više.
Život u veri je život u slobodi u kome mi svoje sve dajemo u ruke Bogu, vodimo računa o svojim greškama svakodnevno se opominjući smrtnosti i verujući u Vaskrsenje . Strah i vera nemaju jedno s drugim veze. Vera i iskorištavanje tuđih slabosti nemaju veze jedno s drugim. Vera i uništavanje tuđe vere nemaju veze jedno s drugim.
Novi Zavet koji toliko citirate nas opominje da ako smo jaki u veri, njome ne prepadamo slabe, da ne propovedamo onima koji nam to ne traže, da ne teramo da poste oni koji još ne znaju ništa, da ne misionarimo ljudima koji nam to ne traže.
Smajlice...osnivač sekte Jehovini svedoci osnovao ju je čini mi se u 19 veku, pa je rekao da će na ulaz u 20ti vek biti smak sveta i okupio nešto ljudi uz sebe.
Kako mu se "omaklo" oni su to počeli prognozirati za polovinu prošlog veka, pa za kraj 20tog veka itd...
Nikako "da im se desi"...
Jehovini svedoci nažalost nisu jedina i nisu najcrnja hrišćanska sekta koja ima svog idejnog osnivača, svoje prevode Biblije i ustrojstvo delovanja. Jedina hrišćanska Crkva jeste Pravoslavna Crkva u smislu da jedina propoveda veru u raspetoga Hrista onako kako je on to ostavio svojim učenicima.
Istinitost toga govoreblagodat i brojna čuda prošlosti kroz Svetitelje hrišćanske i savremna koja se svakodnevno dešavaju. Nijedna druga Crkva ni udruženje građana nema ništa slično da priloži.
Sva ta čuda daleko su od bajki jer kako savremeni svet traži, ona se snimaju, ispituju i dokumentuju. Samo o Svetom Vasiliju Ostroškom napisano je tri knjige čuda koja su se desila ljudima, našim savremenicima koji su svedočili svojim imenima i prezimenima itd..
Da ne spominjem stavri koje sam sama gledala i kojima sam prisustvovala.
O lozi Svetog Simeuna Mirotočivog zna ceo svet. Roditelji bezdetinci iz celog sveta tu su našli pomoć i utehu.
Itd...nemam nameru da ikoga ubeđujem...
Kako se Jehovini svedoci najčešće pozivaju na Otkrovenje Jovanovo, znaju da u njemu ženik je Hristos, a njegova nevesta Crkva i da oni idu zajedno-ko veruje u Hrista, deo je Njegove Crkve i ne može drugačije.
Svako Vam dobro želim.