[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
09, September 2010, 02:19:04 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Vecita tema: Sloboda ili jednakost?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   Go Down
  Print  
Author Topic: Jehovini Svedoci!?  (Read 3832 times)
comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...

« Reply #120 on: 23, March 2010, 17:18:04 »
ReplyReply

Ви опет извлачите посредне закључке из онога што је написано. Мене не интересује значај Библије, нити је то било моје питање. Ја сам Вас питао да ми наведете како Библија дефинише душу, пошто се стално позивате на њу, а Ви то избегавате. При томе сами тумачите текст како Вам се свиђа или како су Вас обучили. Ја Библију нисам читао, нити намеравам, те зато питам Вас, пошто се представљате као зналац.

Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!!

чистокрвни српски пастув
коме се баш ј... што је Србин

Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #121 on: 23, March 2010, 17:37:43 »
ReplyReply

Ниједан од цитата који сте навели не говори о души. Можда говори о смртности тела, али је смисао потпуно неодређен да би се из њега извлачили тако свеобухватни закључци као тај да је душа смртна... Надам се да остатак ЈС догме не стоји на овако слабим ногама...

Ako se kaže da neko posle smrti nije svestan bilo čega i da nema nikakvih aktivnosti bilo fizičkih bilo mentalnih onda to jasno podrazumeva totalno nepostojanje kompletne osobe i fizičko i mentalno nepostojanje.

Džentlmen stare škole

Smrt može da uništi samo ono nad čime i vlada-materiju. Niko od nas i ništa nije u vladavini smrti. Jedan od osnovnih fizičkih zakona je zakon održanja energije, koji je nešto otprilike ovakav: energija ne može da se uništi i da nestane, samo može da pređe u drugi oblik, opet energije.
Tako da kako svaka čestica sadrži i kinetičku i potencijalnu energiju govoreći fizički ili energiju postojanja govoreći pomalo metafizički, nemoguće je da ta energija samo nestane....

Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #122 on: 23, March 2010, 18:44:25 »
ReplyReply

Незнам шта да Вам кажем Господине Малецки.
До сада нисте ни покушали да одговорите ни на једно питање или коментар поводом онога што сте Ви поставили.
Увек имате некакав изговор, те много питања, те о томећемо касније и слично.
У суштини све што видм је постављање неких цитата из библије без икаквог објашњења шта они значе.
Стари Завет превод Ђуре Данчића који имам има 1844 странице.
Нови Завет превод Вука Караџића има 476 страница.
Ви селективно узимате реченицу овде реченицу онде да би доказали свој став али никада не одговарате ако Вам неко постави нешто што се не слаже са Вашим ставом.
Изволите по питању Душе и васкресења.

У Библији стоји дасе свако рађа са светиљком (боголика душа) која му у тами овог света осветљава пут ка Богу.
„и луде узевши светиљке своје не узеше са собом уља“
У ствари то говори да им душе одлазе из овог у онај свет без Христа и његове светлости.
По питању тела и душе зар у Библији не стоји да
„у поноћи стаде вика: ето Женика где иде, излазите му у сусрет“ (25, 5-6 стих 5)
(поноћ се односи на људску историју када тама греха и мрак зла буду покрили све људске делатности)
Даље (25,7) јасно стоји да је Васкресење опште, свако мора васкрснути.
„А васкресење значи: свака душа мора узети своје тело, и све оно чиме су се они украшавали за све време до другог доласка Господ Христа.“
Као што видите и у Библији стоји да ће душа морати да узме тело своје.
Самим тим то говори да душе не умиру са телом већ да чекају на васкрсење да би се опет сјединиле са телом својим.
У Библији не стоји да ће и душе васкрснути већ да ће се сјединити са телом својим.
Како објашњавате ово?
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #123 on: 23, March 2010, 18:56:25 »
ReplyReply

Ви опет извлачите посредне закључке из онога што је написано. Мене не интересује значај Библије, нити је то било моје питање. Ја сам Вас питао да ми наведете како Библија дефинише душу, пошто се стално позивате на њу, а Ви то избегавате. При томе сами тумачите текст како Вам се свиђа или како су Вас обучили. Ја Библију нисам читао, нити намеравам, те зато питам Вас, пошто се представљате као зналац.

Hoćeš da diskutuješ o Koštani, Bore Stankovića a nisi čitao Nečistu Krv. Nema svrhe prijatelju. Ja sam ti naveo stavke kako Stvoritelj, koji nas je stvorio, definiše dušu i definicija je zapisana u njegovoj reči, Bibliji. Ti ne želiš da prihvatiš to objašnjenje jer ti se ne dopada odgovor i povrh svega ne želiš da čitaš Bibliju. Nemam šta da dodam.

'Bar dan
smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #124 on: 23, March 2010, 19:14:21 »
ReplyReply

Hoćeš da diskutuješ o Koštani, Bore Stankovića a nisi čitao Nečistu Krv. Nema svrhe prijatelju. Ja sam ti naveo stavke kako Stvoritelj, koji nas je stvorio, definiše dušu i definicija je zapisana u njegovoj reči, Bibliji. Ti ne želiš da prihvatiš to objašnjenje jer ti se ne dopada odgovor i povrh svega ne želiš da čitaš Bibliju. Nemam šta da dodam.

'Bar dan

PG Malecki, ja ću da se nadovežem na Stevin post i da ga naglasim...
Bilo bi lepo kada biste vi te stavke i objasnili, a ne samo da:
Увек имате некакав изговор, те много питања, те о томећемо касније и слично.

Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #125 on: 23, March 2010, 19:36:54 »
ReplyReply

Navedite mi stavak iz Biblije o kome želite da diskutujemo.

Džentlmen stare škole
smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #126 on: 23, March 2010, 19:47:26 »
ReplyReply

Овде сте више пута изнели да својом вером и поштовањем Библије ЈС чекају други долазак и васкрсење оних који су исправни.
Изволите и објасните ми како је то могуће да само они који се придржавају правила ЈС могу да очекују спас.
Није ли по питању васкрсења душа у Библији речено да душе на земљи су као милионско кјато птица које стално слеће на земљу и које ће једног дана полетети.
Птице су беле, црвене, црне и шарене и опет понављам када дође време све ће полетети.
Шта вам то каже?
Да ли ће полетети само одабране птице беле, црвене, црне или шарене или ће полетети све?

Insistiram na odgovoru na ovo pitanje...  Smiley

O ovome cemo nekom drugom prilikom.

'Bar dan
Smiley

Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #127 on: 23, March 2010, 19:51:50 »
ReplyReply

Smajlice čekam da mi navedete biblijske stavke o kojima želite razgovor i objašnjenje.

Cheesy
smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #128 on: 23, March 2010, 19:54:43 »
ReplyReply

PG Malecki, Steva je u tom postu jasno naveo...

Овде сте више пута изнели да својом вером и поштовањем Библије ЈС чекају други долазак и васкрсење оних који су исправни.
Изволите и објасните ми како је то могуће да само они који се придржавају правила ЈС могу да очекују спас.
Није ли по питању васкрсења душа у Библији речено да душе на земљи су као милионско кјато птица које стално слеће на земљу и које ће једног дана полетети.
Птице су беле, црвене, црне и шарене и опет понављам када дође време све ће полетети.
Шта вам то каже?
Да ли ће полетети само одабране птице беле, црвене, црне или шарене или ће полетети све?

Izvolite da diskutujemo o tome...  Smiley

Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #129 on: 23, March 2010, 20:00:21 »
ReplyReply

PG Malecki, Steva je u tom postu jasno naveo...
Izvolite da diskutujemo o tome...  Smiley

Ja želim da mi ti jasno navedeš stavak iz Biblije o kome želiš da razgovaramo, ne želim da razgovaram o onome šta je Steva "jasno naveo". Ne vidim da je Steva naveo bilo koji stavak iz Biblije!

'Bar dan
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #130 on: 23, March 2010, 20:28:00 »
ReplyReply

Изгледа да Вама није ништа јасно ако се не уклапа са оним што Ви говорите.
Можда Вам је ово јасно:
„Не судите, да вам се не суди“ (Мт. 7,1)
smajlica
Naša a svoja
vitez

« Reply #131 on: 23, March 2010, 20:28:53 »
ReplyReply

PG Malecki, terate mi inat jer znate da nisam čitala bibliju i da mi neće pasti na pamet da je čitam...
Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, Steva je naveo stavak iz biblije, a ja želim da komentarišemo o njemu.
Vi to očigledno izbegavate jer ne znate šta da odgovorite pa naglašavate nešto po meni sasvim nebitno.

Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #132 on: 23, March 2010, 21:10:39 »
ReplyReply

Изгледа да Вама није ништа јасно ако се не уклапа са оним што Ви говорите.
Можда Вам је ово јасно:
„Не судите, да вам се не суди“ (Мт. 7,1)

Stevo i tebi govorim jasno i razumljivo: navedi mi biblijski stavak o kome želiš da razgovaramo.

Džentlmen stare škole
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
*

« Reply #133 on: 23, March 2010, 21:16:32 »
ReplyReply

PG Malecki, terate mi inat jer znate da nisam čitala bibliju i da mi neće pasti na pamet da je čitam...
Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, Steva je naveo stavak iz biblije, a ja želim da komentarišemo o njemu.
Vi to očigledno izbegavate jer ne znate šta da odgovorite pa naglašavate nešto po meni sasvim nebitno.

Ne Smajlice, daleko od toga da ti teram inat, naprotiv više nego bilo šta želim da razgovaramo o duhovnim pitanjima koja muče čovečanstvo od postanka pa do danas. Nisam znao da nisi čitala Bibliju. Takođe ne znam koje je to stavke Steva naveo iz Biblije, koliko se sećam nije naveo niti jedan stavak konkretno i tražio objašnjenje. Govorio je uopšteno o mnogim stvarima, ali nije navodio biblijske stavke kao potvrdu o onome što je govorio.

Džentlmen stare škole
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #134 on: 23, March 2010, 21:25:18 »
ReplyReply

Не знам шта хоћете?
Не желим да улазим у борбу постављања цитата из Библије са Вама јер то је без везе и само постављање нечег што је неко написао.
Ви не желите да улазите у дискусију и да објасните шта је мишљено са тим што сте поставили већ ја треба да наведем нешто из Библије стх ХХХ по Матеју ХХХ да би ми Ви онда поставили то и то по Јовану ХХХ и тако у недоглед.
Библија је само књига која нам говори историју и упућује нас у правом смеру.
Као шро сам већ нагласио Ви ни не намравате да изнесете своје мишљење већ се ограничавате само на постављање оног што је написано без икаквог објашњења.

Ово сам Вам већ поставио:
У Библији стоји дасе свако рађа са светиљком (боголика душа) која му у тами овог света осветљава пут ка Богу.
„и луде узевши светиљке своје не узеше са собом уља“
У ствари то говори да им душе одлазе из овог у онај свет без Христа и његове светлости.
По питању тела и душе зар у Библији не стоји да
„у поноћи стаде вика: ето Женика где иде, излазите му у сусрет“ (25, 5-6 стих 5)
(поноћ се односи на људску историју када тама греха и мрак зла буду покрили све људске делатности)
Даље (25,7) јасно стоји да је Васкресење опште, свако мора васкрснути.
„А васкресење значи: свака душа мора узети своје тело, и све оно чиме су се они украшавали за све време до другог доласка Господ Христа.“
Као што видите и у Библији стоји да ће душа морати да узме тело своје.

Значи изволите и објасните нам како је могуће да душа умире ако она не треба да васкрсне него да се сједини са телом.
Исто тако ко ће по Вама да васкрсне?
Сви како стоји у Библији или само они који су заслужни?

Надам се да сам ово питање поставио довољно јасно да би могли да одговорите.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   Go Up
  Print  

Jump to: