Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #105 on: 22, March 2010, 18:39:01 » |
Reply
|
A sveti duh?
Sveti duh je aktivna sila. Šta ti misliš?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #106 on: 22, March 2010, 18:48:33 » |
Reply
|
A sveti duh?
Sveti duh je aktivna sila. Šta ti misliš? Ja ništa. Po meni su i Jehova i Sveti duh pokušaji da se daju odgovori na neka pitanja pre svega na ono "čemu sve i odakle je sve nastalo???" koje nauka nije još uspela da dokaže, a svet žudi da zna... Dok moj veroučitelj tvrdi da je Sveti duh oličenje sveg dobrog i dobre vesti... Što donekle i ima smisla ako svu pozitivnu energiju koju posedujemo u sebi nazovemo Svetim duhom... Mada ne vidim potrebu da se pozitivna energija bilo kako naziva osim pozitivna energija... 
|
|
|
|
|
|
Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #107 on: 22, March 2010, 19:01:04 » |
Reply
|
Ja ništa. Po meni su i Jehova i Sveti duh pokušaji da se daju odgovori na neka pitanja pre svega na ono "čemu sve i odakle je sve nastalo???" koje nauka nije još uspela da dokaže, a svet žudi da zna... Dok moj veroučitelj tvrdi da je Sveti duh oličenje sveg dobrog i dobre vesti... Što donekle i ima smisla ako svu pozitivnu energiju koju posedujemo u sebi nazovemo Svetim duhom... Mada ne vidim potrebu da se pozitivna energija bilo kako naziva osim pozitivna energija...  Najbolje i najtačnije odgovore ćeš pronaći u Bibliji. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #108 on: 22, March 2010, 19:06:19 » |
Reply
|
Ja ništa. Po meni su i Jehova i Sveti duh pokušaji da se daju odgovori na neka pitanja pre svega na ono "čemu sve i odakle je sve nastalo???" koje nauka nije još uspela da dokaže, a svet žudi da zna... Dok moj veroučitelj tvrdi da je Sveti duh oličenje sveg dobrog i dobre vesti... Što donekle i ima smisla ako svu pozitivnu energiju koju posedujemo u sebi nazovemo Svetim duhom... Mada ne vidim potrebu da se pozitivna energija bilo kako naziva osim pozitivna energija...  Najbolje i najtačnije odgovore ćeš pronaći u Bibliji.  Nešto me baš i ne interesuje.  Samo sam htela videti vaše mišljenje... A kad smo već kod mišljenja: Какав је поглед Јеховиних сведока на Ислам?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #109 on: 22, March 2010, 19:19:54 » |
Reply
|
Nešto me baš i ne interesuje.  Samo sam htela videti vaše mišljenje... Ja se oslanjam na Bibliju. A kad smo već kod mišljenja: Какав је поглед Јеховиних сведока на Ислам?
Svaka religija koja zagovara besmrtnost duše je u suprotnosti sa Božjom rečju, u suprotnosti sa Stvoriteljem. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #110 on: 22, March 2010, 19:36:21 » |
Reply
|
Nešto me baš i ne interesuje.  Samo sam htela videti vaše mišljenje... Ja se oslanjam na Bibliju. Ja na sebe i samo sebe.  Da li je istina da subotom smete da napravite određen broj koraka??? To zvuči prilično glupo. Iii... Овде сте више пута изнели да својом вером и поштовањем Библије ЈС чекају други долазак и васкрсење оних који су исправни. Изволите и објасните ми како је то могуће да само они који се придржавају правила ЈС могу да очекују спас. Није ли по питању васкрсења душа у Библији речено да душе на земљи су као милионско кјато птица које стално слеће на земљу и које ће једног дана полетети. Птице су беле, црвене, црне и шарене и опет понављам када дође време све ће полетети. Шта вам то каже? Да ли ће полетети само одабране птице беле, црвене, црне или шарене или ће полетети све?
Insistiram na odgovoru na ovo pitanje... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #111 on: 22, March 2010, 20:05:49 » |
Reply
|
Чини ми се да коначно почињем да видим ту основну разлику између ЈС и Православља. Док у Православљу ми тражимо смисо онога што је написано ви са друге стране то гледате дословно без улажења у то шта се са тиме мисли. „Јехова прави Бог, нема другог осим њега“ уствари не говори ништа о Св. Тројству већ само да је Бог један што нико не негира. Стих Јован 3:16 је мало интересантнији: „Јер Бог је толико љубио свет да је дао свог јединорођеног Сина, да нико ко верује у њега не пропадне, него да има вечни живот.“ По Вашем закључку Син није раван Оцу већ је сасвим друга јединка, односно да Христос није Бог али је божанске природе. Ако Христос није Бог жашто би онда Бог тражио да се у њега верује и да ће они који у њега верују имати вечни живот? Није ли логичније да уколико Св. Тројство не постоји, Бог би рекао да онај ко верује у Мене, или нешто слично а не да онај ко верује у Христа. Ако погледате Преображење видећете : „И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована, брата његова, и изведе их на гору високу саме. И преобрази се пред њима, и засија се лице његово као сунце, а хаљине његове постадоше беле као светлост.“ Значи само Преображење потврђује да се не ради о обичном чобеку већ о Богу. Ваш став је да је христос „божанске природе“ значи да има нечег Божијег мада на самом почетку кажете : „Јехова прави Бог, нема другог осим њега“ Значи ако је Јехова једини Бог како у исто време може да постоји и други мањи Бог или неко божанске природе како Ви рекосте? У Библији нигде не стоји да је Христос божанске природе а ни да је Бог. Ипак као објашњавате настанак Христа? Православље а и католицизам то објашњавају Св. Тројством где су Отац, Син и Св. Дух три лица једног Бога који су једно али се показују засебно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #112 on: 22, March 2010, 22:54:02 » |
Reply
|
Ja na sebe i samo sebe.  Nepouzdano vođstvo si izabrala, obrati pažnju na savet našeg Stvoritelja: Jeremija 10:23 ovako kaže:"Dobro znam, Jehova, da put čovjeka zemaljskog nije u njegovoj vlasti. Čovjek koji hoda ne može upravljati koracima svojimDa li je istina da subotom smete da napravite određen broj koraka??? To zvuči prilično glupo. Ljudi pričaju sve i svašta. Moj savet ti je da pronađeš najbližu dvoranu kraljevstva i da odeš da zadovoljiš sva svoja pitanja u vezi Jehovinih Svedoka. Sada je posebna prilika za to, naime 30. marta 2010. Jehovini svedoci širom sveta obeležavaju memorijal Isusove smrti. Odvoji 45 min. vremena i prisustvuj ovom veličanstvenom događaju i saznaćeš mnogo iz prve ruke umesto da slušaš rekla-kazala dezinformacije. Gde je Jehovin duh tamo je i sloboda, kaže Biblija. Jehovini svedoci su najslobodniji ljudi na svetu, mogu da rade šta god im padne na pamet, ali oni biraju šta rade jer time raduju našeg nebeskog Oca! Iii... Овде сте више пута изнели да својом вером и поштовањем Библије ЈС чекају други долазак и васкрсење оних који су исправни. Изволите и објасните ми како је то могуће да само они који се придржавају правила ЈС могу да очекују спас. Није ли по питању васкрсења душа у Библији речено да душе на земљи су као милионско кјато птица које стално слеће на земљу и које ће једног дана полетети. Птице су беле, црвене, црне и шарене и опет понављам када дође време све ће полетети. Шта вам то каже? Да ли ће полетети само одабране птице беле, црвене, црне или шарене или ће полетети све?
Insistiram na odgovoru na ovo pitanje...  O ovome cemo nekom drugom prilikom. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #113 on: 22, March 2010, 23:37:04 » |
Reply
|
Ja na sebe i samo sebe.  Nepouzdano vođstvo si izabrala, obrati pažnju na savet našeg Stvoritelja: Jeremija 10:23 ovako kaže:"Dobro znam, Jehova, da put čovjeka zemaljskog nije u njegovoj vlasti. Čovjek koji hoda ne može upravljati koracima svojimTo kaže Jeremija, a Smajlica kaže da je dosad upravljala svim svojim koracima i svaki precizno računala pa će i na dalje.  Ljudi pričaju sve i svašta. Moj savet ti je da pronađeš najbližu dvoranu kraljevstva i da odeš da zadovoljiš sva svoja pitanja u vezi Jehovinih Svedoka. Sada je posebna prilika za to, naime 30. marta 2010. Jehovini svedoci širom sveta obeležavaju memorijal Isusove smrti. Odvoji 45 min.
Mnogo je to vremena za mene, ceo školski čas, nemam vremena za sebe, a kamoli za JS... Jehovini svedoci su najslobodniji ljudi na svetu, mogu da rade šta god im padne na pamet, ali oni biraju šta rade jer time raduju našeg nebeskog Oca!
Ja mogu da uradim sve što hoću da uradim, ali ne da bih zadovoljila nekog tamo Jehovu već sebe i meni drage osobe...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...
|
 |
« Reply #114 on: 23, March 2010, 01:13:27 » |
Reply
|
Дакле, Јеховини сведоци немају став о ономе што није споменуто у Светом Писму, као на пример, Исламу. Интересантно...
А где то Свето Писмо каже да је душа смртна?
|
|
|
|
|
|
 Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!! ************************ чистокрвни српски пастув коме се баш ј... што је Србин ************************ Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #115 on: 23, March 2010, 14:38:55 » |
Reply
|
Дакле, Јеховини сведоци немају став о ономе што није споменуто у Светом Писму, као на пример, Исламу. Интересантно... Odgovorio sam na to pitanje. Biblija, Božje reč ne zagovara besmrtnost duše. Znači to nije biblijska doktrina već doktrina ljudi i samim tim je i svaka religija koja zagovara besmrtnost duše u suprotnosti sa Biblijom, Božjom rečju, dakle i u suprotnosti sa Bogom. А где то Свето Писмо каже да је душа смртна? Propovednik 9:5 " Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega, niti više imaju plaće, jer se spomen na njih zaboravio." Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš." 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...
|
 |
« Reply #116 on: 23, March 2010, 15:25:32 » |
Reply
|
Дакле, Јеховини сведоци немају став о ономе што није споменуто у Светом Писму, као на пример, Исламу. Интересантно... Odgovorio sam na to pitanje. Biblija, Božje reč ne zagovara besmrtnost duše. Znači to nije biblijska doktrina već doktrina ljudi i samim tim je i svaka religija koja zagovara besmrtnost duše u suprotnosti sa Biblijom, Božjom rečju, dakle i u suprotnosti sa Bogom. А где то Свето Писмо каже да је душа смртна? Propovednik 9:5 " Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega, niti više imaju plaće, jer se spomen na njih zaboravio." Propovednik 9:10 "Sve što ti dođe pod ruku da činiš, čini to svom snagom svojom, jer nema rada ni razmišljanja ni znanja ni mudrosti u grobu, u koji ideš."  Ниједан од цитата који сте навели не говори о души. Можда говори о смртности тела, али је смисао потпуно неодређен да би се из њега извлачили тако свеобухватни закључци као тај да је душа смртна... Надам се да остатак ЈС догме не стоји на овако слабим ногама...
|
|
|
|
|
|
 Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!! ************************ чистокрвни српски пастув коме се баш ј... што је Србин ************************ Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #117 on: 23, March 2010, 15:35:29 » |
Reply
|
Ниједан од цитата који сте навели не говори о души. Можда говори о смртности тела, али је смисао потпуно неодређен да би се из њега извлачили тако свеобухватни закључци као тај да је душа смртна... Надам се да остатак ЈС догме не стоји на овако слабим ногама...
Ako se kaže da neko posle smrti nije svestan bilo čega i da nema nikakvih aktivnosti bilo fizičkih bilo mentalnih onda to jasno podrazumeva totalno nepostojanje kompletne osobe i fizičko i mentalno nepostojanje. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...
|
 |
« Reply #118 on: 23, March 2010, 15:45:20 » |
Reply
|
Ниједан од цитата који сте навели не говори о души. Можда говори о смртности тела, али је смисао потпуно неодређен да би се из њега извлачили тако свеобухватни закључци као тај да је душа смртна... Надам се да остатак ЈС догме не стоји на овако слабим ногама...
Ako se kaže da neko posle smrti nije svestan bilo čega i da nema nikakvih aktivnosti bilo fizičkih bilo mentalnih onda to jasno podrazumeva totalno nepostojanje kompletne osobe i fizičko i mentalno nepostojanje.  Не. Пробајте да прогурате такав закључак на суду. Сигурно би изгубили процес... Друго, где се ту спомиње душа и како Библија дефинише душу? Исувише је ту недоречености...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #119 on: 23, March 2010, 16:31:08 » |
Reply
|
процес... Друго, где се ту спомиње душа и како Библија дефинише душу? Исувише је ту недоречености...
Autor Biblije je Svemogući Tvorac svega vidljivog i nevidljivog i kao takva Biblija postoji 3500 godina nepromenjena. Pretrpela je brojne kritike, suđenja, bezbroj pokušaja uništenja, pokušaja izmene sadržaja, falsifikovanja, zabrane čitanja, posedovanja i ko zna čega sve ne. Činjenice govore da je Biblija danas i tokom proteklih milenijuma najčitanija knjiga i neponovljivi bestseler koji je ikada postojao. 98% Ukupnog stanovništva na zemlji može da čita Bibliju na maternjem jeziku. Do sada je štampano više od 4 milijarde primeraka Biblije. Ne postoji ni jedno delo koje može da se poredi sa Biblijom. Misliš li da su sve ovo što je gore navedeno slučajnosti ili je Autor Biblije namerno sačuvao svoju reč jer postoji veoma, veoma važan razlog za to??? Dakle sud običnog, nesavršenog, smrtnog čoveka nije dostojan da sudi Božjoj reči. Duša se spominje tokom cele Biblije, evo nekoliko stavaka: 1. Jezekilj 17:17 :"Vojskom velikom i mnoštvom naroda faraon mu ne bi pomogao pobijediti u ratu kad bi podigao nasip opsadni i sagradio zid opsadni kako bi pobio mnogo duša." Jasno je da su duše živi ljudi jer da nisu ne bi mogao niko da ih ubije! 2. Jezekilj 18:4 " Gle, sve duše meni pripadaju. Duša očeva i duša sinovljeva meni pripada. Ona duša koja griješi, ta će i umrijeti." 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|