[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
10, September 2010, 22:27:09 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na vaš i naš forum
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Нуклеарна централа у Србији?  (Read 1450 times)
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #45 on: 13, May 2010, 03:30:16 »
ReplyReply

Ето чудо Божије да се и ми у нечему слажемо.
Нажалост 90% грађана Србије то не види и и даље слепо гласају за једину партиу која је по њима исправна.
За ових четрдесетак година колико сам овде гласао сам за све могуће партије од ултра десничара до ултра левичара зависно са тренутном ситуацијом.
У суштини то и приморава партије да нешто раде ако хоће да буду на власти.
John Doe
Libero
Administrator

Medonja

« Reply #46 on: 21, May 2010, 15:40:00 »
ReplyReply

Mislim da ljudi u osnovi nemaju pojma o energetici, i tesko je ocekivati da glasaju za neku stranku zbog energetskih razloga.

Zanimljivo je da nijedna vlast u Srbiji nije publikovala koliki deo energije se dobija sa Kosmeta i kolike su zalihe uglja ostale tamo. Ponesto se culo o rudnom blagu, ali nedovoljno, i ili preuvelicano, ili potpuno umanjeno.

Niti nasi gradjani razmisljaju pragmaticno, niti vlast pokusava da ih dobije racionalnim predlozima i programima. A energetika je upravo stvar racionalnosti.

Pre ili kasnije, zbog rastucih energetskih potreba, a bez Trepce i ostatka zaliha uglja na Kosmetu, pitanje nuklearne centrale ce biti stavljeno na dnevni red i u Srbiji, ali naravno, prekasno i bez mnogo smisla za realnost, kao i obicno.

Liberalno je desno, totalitarno je levo

-------------------

"Reči treba da budu pomalo divlje, jer su misaoni napad na one koji ne misle."

John Maynard Keynes
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #47 on: 21, May 2010, 16:44:35 »
ReplyReply

Незнам шта има на Космету али гледано чисто логично са обзиром да је цела територија релативно мала тамо не може да буде некакво огромно рудно богатство.
Угаљ је лошег квалитета а сада се све више и више врши притисак да се централе на угаљ затварају због загађивања ваздуха.
Нуклеарне су један одговор а мале хидро централе други.
Овде у Онтарију има прилично мањих хидро централа које су потпуно аутоматизоване и њима се управља даљински са једног централног места.
Ово доста смањује трошкове а и у Србији би нешто тако могло да се направи.
Србија има један од највећих водних потенцијала у Европи који још увек није довољно искоришћен.
Нуклеарна централа би била добра али само ако би се нашао неко ко би је правио о свом трошку јер Србија нема пара за то.
Значи да би како ствари стоје сада једино Руси или Кинези могли да то направе.
comrade.bitanga
Barbarossa
vitez

Поглед одоздо...

« Reply #48 on: 21, May 2010, 17:41:45 »
ReplyReply

А да направимо дил са Иранцима и Севернокореанцима?

Нико не зна што наш Србина знаде, нико нема што Србин имаде!!!

чистокрвни српски пастув
коме се баш ј... што је Србин

Напиши поново, али овај пут с позитивним мислима...
CTEBA
Канадски питон
Administrator

« Reply #49 on: 22, May 2010, 01:14:33 »
ReplyReply

Може, зашто да не.
Централа је централа и апсолутно нема везе ко је прави јер је не праве да праве бимбе већ струју.
Сећам се још давно седамдесетих били су протести пред зградом у којој сам радио на планирању нуклеарних централа.
Тражили су да виде председника компаније који је имао канцеларију на 18 спрату.
Тражили су да се престане са прављењем нукеарки и да се почне са смањивањем употребе електричне енергије.
Одговор за све проблеме је не троши, а не прави нове централе.
Када су им рекли да треба да се попну степеницама на осамнајсти спрат да би сачували енергију, окренули су се и отишли.
Значи сви треба да штеде и не употребљавају електрику али ја нећу да трпим због тога.
Који је Ваш одговор по питању недостатка електричне енергије у Србији?
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to: