|
John Doe
|
 |
« Reply #15 on: 27, November 2008, 02:06:20 » |
Reply
|
Lep post, Aschen. 
|
|
|
|
|
|
Liberalno je desno, totalitarno je levo
---------
"Uvjek, uvjek ista priča"
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #16 on: 27, November 2008, 21:08:22 » |
Reply
|
Ali moram nesto jos da pitam Aschen. Da je Vlah Alija recitovao onako zanosno "Ne daj se Ines", kao Rade Serbedzija, da li bi imao vise Vasih simpatija? 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
Kismet
Rakkas Aziza
vitez

|
 |
« Reply #17 on: 27, November 2008, 23:05:14 » |
Reply
|
Aman JD, sto ste toliko zapeli za Vlah Aliju?
|
|
|
|
|
|
Isaije likuj, Djeva imje vo črevje, i rodi Sina Emanuila, Boga že i čelovjeka; Vostok imja Jemuj: Jegože veličajuše, Djevu ublažajem
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #18 on: 27, November 2008, 23:12:22 » |
Reply
|
Aman JD, sto ste toliko zapeli za Vlah Aliju? Jako sam crn, a poreklom delom Vlah.  A i mora o necemu da se prica. 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
Kismet
Rakkas Aziza
vitez

|
 |
« Reply #19 on: 27, November 2008, 23:27:43 » |
Reply
|
Aaaaa preporucujete se, dakleM... 
|
|
|
|
|
|
Isaije likuj, Djeva imje vo črevje, i rodi Sina Emanuila, Boga že i čelovjeka; Vostok imja Jemuj: Jegože veličajuše, Djevu ublažajem
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #20 on: 27, November 2008, 23:29:19 » |
Reply
|
Kako to mislite? Pa ovde sve zene vise vole Strahinju. Ovo je tema gde moj sharm ne pali.  Jedino da me sad Verena vadi, na globalizacijske sklonosti Vlah Alije.
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
Verena
Fatalna filosofkinja
Heroina

|
 |
« Reply #21 on: 27, November 2008, 23:48:34 » |
Reply
|
...pa naravno, obozavam te krajeve, redovna sam na vesticjem sabatu 
|
|
|
|
|
|
...sta mi treba u zivotu moooom da se zakacim sa dzonom dooom, karme i popularnost, da li je sve to stvarnost joooj ...
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #22 on: 28, November 2008, 01:04:46 » |
Reply
|
Verena, 'Ajte bar Vi jedan pledoaje u korist stranog placenika Vlah Alije!  Da izjednacimo snage na temi.
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #24 on: 28, November 2008, 01:18:35 » |
Reply
|
Vucice, Svaka cast, ali tu smo samo Vi i ja, sa druge strane je neaktivna Verena, mada moralno znam da podrzava globalizacijskog dobitnika Vlah Aliju, a satiru nas Kismet, Aschen, a cujem da je u Nuklearni simpatizer domaceg nacionaliste Strahinje. 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
Verena
Fatalna filosofkinja
Heroina

|
 |
« Reply #25 on: 28, November 2008, 01:33:23 » |
Reply
|
Verena, 'Ajte bar Vi jedan pledoaje u korist stranog placenika Vlah Alije!  Da izjednacimo snage na temi. ...ako dobijem inspiraciju, pa onako uz gusle...nadajmo se najboljem 
|
|
|
|
|
|
...sta mi treba u zivotu moooom da se zakacim sa dzonom dooom, karme i popularnost, da li je sve to stvarnost joooj ...
|
|
|
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?
|
 |
« Reply #26 on: 03, December 2008, 11:00:13 » |
Reply
|
Ali moram nesto jos da pitam Aschen. Da je Vlah Alija recitovao onako zanosno "Ne daj se Ines", kao Rade Serbedzija, da li bi imao vise Vasih simpatija?  Ne. I nije mi "Nedaj se Ines" omiljena, najviše volim kada Šerbedžija recituje "Budim je" ili "Razbijač šaltera" ..  Vlah Alija i nije kalibar muškarca koji bi recitovao.  On mi više deluje kao neki, pa ipak uzbudljiv ali okrutan ljubavnik koji uzima ženu kao plen, ali ipak imajući u sebi nešto ljudsko, nešto te male nežnosti koju je taj plen probudio u njemu. Vlah Alija bi u tom smislu bio zanimljiv kao ljubavnik i na neko određeno vreme. Ja eto, opet biram pesničku, vitešku dušu, čoveka koji je stao nasuprot svih u svom vremenu, prihvatio svoju ženu sa svime što uz nju ide , sa ukaljanošću za koju jeste ili nije kriva, ali stao je sa njom i prihvatio je onakvu kakva jeste. Tio je čovek za stoleća i za večnost 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #27 on: 03, December 2008, 11:03:07 » |
Reply
|
Svaka cast.  Moram da Vas malo bockam i inspirisem, onda jos bolje pisete. 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|
jagodinsky
Tata-Brada
vitez od okruglog stola

Samo vas gledam!
|
 |
« Reply #28 on: 26, December 2009, 00:21:44 » |
Reply
|
Tek sad sam ugledao temu o mom omiljenom filmu koga sam gledao bar 10 puta. Moram priznati da ste svi promašili poentu (osim, delimično, Aschen, moje drage forumašice)! Nije poenta ni u Radetu Šerbedžiji, Gagi Nikoliću, Franku Neru ili Koletu Angelovskom. Poenta narodne pesme (jedne od najlepših srpskih narodnih pesama iz predkosovskog ciklusa) je - LJUBAV! 10 -12 godina mi je trebalo da shvatim zašto je Banović Strahinja oprostio svojoj „vernoj“ ljubi Anđeliji neverstvo i prevaru! Ako tome dodamo i istorijski kontekst (tada je to bilo nezamislivo), Strahinjin čin je ravan činu nekog starogrčkog božanstva! Poenta je sledeća: Ako nekog (stvarno) volim ja ne mogu da mu naudim, da ga povredim ili kaznim zbog nečega što je učinio a meni se to ne sviđa! Makar taj drugi mene i ne voli a zavoleo je nekog drugog! Ako voliš nekog - sve mu je oprošteno!
|
|
|
|
|
|
„Tamo gde dvojica misle isto, jedan je suvišan!“ (Vinston Čerčil)
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #29 on: 26, December 2009, 04:59:07 » |
Reply
|
Istini za volju, nije rec ni o narodnoj pesmi ni o filmu, nego o tome ko je bolji frajer. 
|
|
|
|
|
|
---------
|
|
|