[x] Dobrodošli na forum Okrugli sto. Kao gost ne mozete ostavljati komentare i ucestvovati u diskusijama. Zato vas pozivamo da se registrujete i zauzmete svoje mesto za Okruglim stolom.

okruglisto.com
30, July 2010, 00:15:36 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
Internet cenzura
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Poverenje  (Read 342 times)
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?

« on: 15, December 2009, 16:26:33 »
ReplyReply

Tiger je imao ljubavnicu ili više njih, sve je procurelo, žena je van sebe ali šuti, javnost bi rado da vidi malo krvi ali gospođa se neda, a ispadaju ljubavnice ucviljenije od nje što su se petljale sa Tigerom.
Kažu u svetu slavnih to dođe i prođe, partneri nekako ili zbog nečeg zaborave ili se osvete ba se "izjednače" itd...

I kod nas u običnom svetu smrtnika se sve to zna desiti...

Može li se ikada povratiti poverenje nakon svega toga? Da li bi ste mogli sa svojim partnerom nekeada posle biti kao što ste bili bez obzira na prevaru.
Ona se ipak svakom može desiti...

Nismo li mi kada ne prihvatamo neverstvo ipak samo uplašeni i posesivni, jer partnera zapravo posedujemo samo u onoj meri koliko nam se sam da ili mi ne volimo slobodne ljude?

Šta mislite vi?
« Last Edit: 18, December 2009, 14:00:36 by Aschen » Logged

Irish Vučica
Umetnička Zlica Dobrica
paladin

« Reply #1 on: 15, December 2009, 17:27:05 »
ReplyReply

U emotivnoj vezi pokušavam da sagledam obe strane. I njegovu i moju.

Kada bih bila prevarena dobro bih razmislila. Ukoliko je u pitanju samo fizička prevara, oprostila bih i poverenje bi se ponovo steklo.

Ali, ukoliko bi to bila i emotivna prevara, mislim da bih potpuno izgubila poverenje i prekinula vezu.

Nekako mi se fizičke prevare čine manje " opasnim " od onih drugih, u kojima se umešaju i emocije.

Poverenje mora da postoji u svakoj vezi. Bila ona to samo emotivna veza ili je u pitanju brak. Veza se i zasniva na poverenju, na poštovanju i u njoj mora da postoji ljubav.

Onog momenta ukoliko bih shvatila ili nekako saznala da me više ne voli, bio bi kraj.

E, sada ono sa početka posta. Posmatram i sebe i njega.

Ko zna šta donosi dan, šta donosi noć. Stara, mudra izreka. Ukoliko bih upoznala nekoga dovoljno zanimljivog i drugačijeg u koga bih se zaljubila, odmah bih priznala sadašnjem partneru.
Ili, ukoliko bih imala flert koji bi se završio vođenjem ljubavi.

Ne bih dozvolila da on to čuje od drugih. I opet bi bio kraj.

Kada se desi prevara, bilo ona fizička ili i fizička i emotivna, poverenje se lako gubi, a teško vraća. I ništa više ne može da bude kao pre.

Zato mislim da je u slučaju emotivne prevare, bolje prekinuti vezu.

Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

« Reply #2 on: 18, December 2009, 14:06:22 »
ReplyReply

Mi nismo vlasnici druge osobe koja je izabrala da svoje osećaje, misli, užitke i štošta još podeli sa nama. Moj pogled na brak je ipak drugačiji, od svaga prethodno napisanog, ali stvar je i u tome da opet brak je veza ljubavi, koja je pomalo isprana reč u ovim vremenima, a ljubav je ono jedno savršenstvo u kome mi osobu koju volimo doživljavamo ako retko bogatsvo koje nam je poklonjeno i volimo je ne menjajući je, voleći čak i njene nesavršenosti i prihvatajući ih.
Njene nesavršenosti ne doživljavamo kao nešto protiv nas, nego kao nešto što je deo naš voljene/voljenog. Može li čovek uopšte tako da voli?

Irish Vučica
Umetnička Zlica Dobrica
paladin

« Reply #3 on: 18, December 2009, 22:36:47 »
ReplyReply

Njene nesavršenosti ne doživljavamo kao nešto protiv nas, nego kao nešto što je deo naš voljene/voljenog. Može li čovek uopšte tako da voli?

Mislim da može tako da se voli.

Ljubav je kad volimo i vrline, ali i mane naše voljene osobe.

Naravno, mi ne možemo da budemo vlasnici voljene osobe, ali, ukoliko nas ta osoba fizičkom prevarom, ili emotivnom prevarom, osećamo se povređeno.

Sa pravom možemo da se zapitamo šta smo mi pogrešno uradili, ili rekli, kada je ta voljena osoba nas prevarila.

Poverenje u voljenu osobu se gubi.

Možda sam ja previše tolerantna zato što bih oprostila fizičku prevaru, ali takva sam. Emotivnu prevaru ne bih oprostila.

Ali, kada bolje razmislim, poverenje se u svakom slučaju gubi, hteli mi to ili ne.

Izgubljeno poverenje se teže ponovo stiče.

TestosteronMan
štitonoša
*

ho ho ho (whore whore whore)

« Reply #4 on: 19, December 2009, 17:43:25 »
ReplyReply

Istina je da malo ljudi poseduje dovoljno vrlina za temelje odnosa ljubavi. Svi mi imamo neke vrline i mane ali ako zelimo stvarno da gajimo odnos ljubavi neke stvari sa samim sobom moramo da dovedemo u red. Ako udjesh u taj odnos jer zelish neshto da stvorish sa nekim, da pruzish, podelish...i pri tom si u glavi zamislio hiljadu razlichitih scenarija shta bi sve moglo da se desi i opet ostao-la pri prvobitnoj odluci, za tebe ima nade. Ali ako ulazish u odnos "ljubavi" zbog usamljenosti, dosade, navike, uopshte neki sopstvenih slabosti.....to ne da radi. I zato bih ja i pre nego shto zapochnem bilo kakav odnos proverio koliko je ta druga osoba ozbiljna i spremna na sve to jer je po mom mishljenju odnos umetnichko delo koje stvaraju dve osobe i obe osobe moraju da pruze maksimum......i zato ako te je neko prevario otvoreno i shto pre to raspravite, vidish prave namere te osobe i nastavish dalje. Ne treba chekati jer shto vishe vremena prodje to gore.....
Sally Bowles
Tigrica bez mane i straha
vitez od okruglog stola

« Reply #5 on: 19, December 2009, 21:17:12 »
ReplyReply

Može li se ikada povratiti poverenje nakon svega toga? Da li bi ste mogli sa svojim partnerom nekeada posle biti kao što ste bili bez obzira na prevaru.
Ona se ipak svakom može desiti...

Nismo li mi kada ne prihvatamo neverstvo ipak samo uplašeni i posesivni, jer partnera zapravo posedujemo samo u onoj meri koliko nam se sam da ili mi ne volimo slobodne ljude?

Šta mislite vi?

Mislim da se tu ne radi o ponovnom poverenju, jer izabrali smo da verujemo partneru samim postojanjem veze. Kada se desi prevara, obicno je sujeta ta koja strada, i strefi nas u celo saznanje da smo partnera drzali zdravo za gotovo, i cinjenica da ga zapravo ne poznajemo onoliko koliko smo mislili. I to se nekome ne svidja. A zasto? Zar je vazno da taj neko bude ‘stari dobri partner, prijatan i udoban, poznat i siguran’ i tako ceo zivot?
Zato mislim da se poverenje nije izgubilo, ono je tu i dalje, samo smo mi opet izabrali da ignorisemo poverenje i postanemo ogorcene osobe, spremne da kinje i optuzuju, jer smo u tom momentu superiorni u odnosu na partnera. Treba neko da plati povredjenu sujetu.
Pretpostavljam da, da bi se to izbeglo, treba naci neki modus vivendi da se slika ovog novog, nesavrsenog partnera naprosto preklopi sa onim u starom ramu i nastavi dalje. U nekom novom, budnom stanju.

a ljubav je ono jedno savršenstvo u kome mi osobu koju volimo doživljavamo ako retko bogatsvo koje nam je poklonjeno i volimo je ne menjajući je, voleći čak i njene nesavršenosti i prihvatajući ih.

Moze. Kad shvati da taj proces, energija izmedju dva nesavrsena bica nikako ne moze biti savrsena.   Devojka haha Sto ne umanjuje njenu lepotu.
Bas kao sto ni romantika nije samo u snegu i mesecini. Ima neceg i u M. Mansonu.

John Doe
Libero
Administrator

« Reply #6 on: 20, December 2009, 19:47:18 »
ReplyReply

Ono sto zvuci glupo je to da se Tiger javno na TV kleo u svoju posvecenost porodici, opostio of golfa, izjavljivao koliko je dobar muz i otac da to nema nigde, i slicne stvari.

Mislim, cemu drama oko neceg gde je sve jasno? On je neveran muz, jer ima velik sex drive, njegova zena, kao i vecina zena, zeli da bude jedina, a pomalo i da gazduje, ali je kvazi-moralisticka kampanja medija, gde nema mesta ni za kakav individualan glas, totalno deplasirana.

Nadam se, za Tigera, da je sacinio predbracni ugovor, jer po onom sto citam na netu, Ellin, ili kako mu se vec zove zena, je kupila kucu od 2,2 miliona dolara u Svedskoj, tako da nije nemoguce da je kraj blizu.  Cheesy

Americki kvazi-moral je oduvek posledica njihove specificne verzije komsija koji zaviruju u krevet i lonac i sektaskog shvatanja hriscanstva koje, valjda, potice jos od pilgrima i otaca nacije.

Liberalno je desno, totalitarno je levo

---------

"Uvjek, uvjek ista priča"
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

« Reply #7 on: 24, December 2009, 11:42:15 »
ReplyReply

Bas kao sto ni romantika nije samo u snegu i mesecini. Ima neceg i u M. Mansonu.

Smehotresno

Ima ima...

Mislim, cemu drama oko neceg gde je sve jasno? On je neveran muz, jer ima velik sex drive, njegova zena, kao i vecina zena, zeli da bude jedina, a pomalo i da gazduje, ali je kvazi-moralisticka kampanja medija, gde nema mesta ni za kakav individualan glas, totalno deplasirana.

Dobro Johne, on možda kuka jer želi da spasi brak, jer želi da sačuva pare, iz bar nekoliko razloga se ponižava i i još više daje materijala ovim medijskim hijenama.
No on je bio samo uvod u tu neku moju priču, jer najpopularniji razlog za prekid mnogih velikih ljubavi je upravo to- izgubljeno poverenje.
Ima li uopšte poverenja, kad se pokazuje da mi tu osobu uopšte i ne volimo...

Albert
E Group

« Reply #8 on: 24, December 2009, 11:52:39 »
ReplyReply

Žena treba da ima poverenje u muškarca. Da će da bude zadovoljna i zadovoljena. Drugo su besmislice i nepotrebne stvari.
John Doe
Libero
Administrator

« Reply #9 on: 25, December 2009, 10:30:07 »
ReplyReply

Žena treba da ima poverenje u muškarca. Da će da bude zadovoljna i zadovoljena. Drugo su besmislice i nepotrebne stvari.

Zena ne mora i ne treba da ima poverenje u svakog muskarca. Ali, zena treba da ima procenu ko je muskarac koji moze i zeli da je zadovolji i pruzi joj nesto lepo, i da da sansu onom ko to zeli i moze.

Dakle, malo femkanja i nesto igrarija je ok, ali pravljenje od svega drame i stavljanja svakog muskog postupka pod tri lupe i cetiri sociva je glupost. Za koju nema opravdanja, jer velika vecina muskaraca to ne radi zenama.

---------

John Doe
Libero
Administrator

« Reply #10 on: 25, December 2009, 10:41:20 »
ReplyReply

Dobro Johne, on možda kuka jer želi da spasi brak, jer želi da sačuva pare, iz bar nekoliko razloga se ponižava i i još više daje materijala ovim medijskim hijenama.
No on je bio samo uvod u tu neku moju priču, jer najpopularniji razlog za prekid mnogih velikih ljubavi je upravo to- izgubljeno poverenje.
Ima li uopšte poverenja, kad se pokazuje da mi tu osobu uopšte i ne volimo...

Naravno, nema razloga biti u braku sa osobom koju ne volimo, pa cak ni u vezi.

Ali, mislim da poverenje i ljubav ipak nisu isto. Moze se voleti, makar i autodestruktivno, i neko ko ne zasluzuje poverenje. Ljubav je slepa, ne bira. A poverenje je ipak stvar posmatranja i prijateljevanja. Naravno da nema svako jednako poverenje i da se poverenje zasluzuje i gubi, vec preme postupcima partnera.

Tiger Woods ne zasluzuje poverenje svoje zene. Ali je on i pobednik i kako napisa PG-dja Aschen, veoma dobro placen covek. Njegova supruga iz Svedske je poznata kao plavusa koja se udala za Tigera Woodsa. I to je to. Da li ona treba da ima poverenje u njega? Verovatno ne. Da li je ipak glupost da se on ponizava javno? Verovatno da. Sem ako se iskreno ne kaju, u sta sumjamo i ja i g-dja Aschen.

Ali, zivimo u svetu koji namece takav sistem vrednosti da je moguce javno zaradjivati istovremeno od industrije seksa,prodaje imidza javnih licnosti industrije laznog morala, i prodaje malogradjanstine na kub.

---------

Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

« Reply #11 on: 25, December 2009, 10:50:17 »
ReplyReply

Ali, mislim da poverenje i ljubav ipak nisu isto.

Upravo to kaže gospođa Ashen.

Mi volimo našeg drago bezuslovno kada ga volimo, kada je reč o ljubavi. Sve što dalje našpišem moglo bi ličiti da izjednačujem ljubav i slepo obož
avanje, no ljubav je sa te jedne strane stvarno i slepa, jer mi ne sudimo o onome koga volimo, mi ne ispitujemo koliko je leop, koliko je dobar, koliko je snažan, stabilan, situiran, mi ga prihvatamo jednostavno tačno onakvog kakav jeste-prihvatamo da je on ljudsko biće sa svim svojim manama, usponima i padovima.
A kada pada ili greši mi ga ne guramo da padne do kraja, već smo uz njega, pružamo ruku, ne okrećemo leđa.

Hoću reći da u ovom svetu niko ne pokušava preći nešto, na drugi nivo ako postoje prepreke, niko ne stvara mostove, svi okreću leđa i razvode brakove.
Svi biraju laka rešenja i smatraju da su u pravu jer podilaze sopstvenoj uvređenoj gordosti.

Mislim da Tiger nije uradio ništa svojoj ženi, već sebi, jer ona je njegov saputnik, partner,a ne vlasnik. On je uradio nešto njihovom braku kao instituciji vere, ali ne njoj.

Normalno, oni su ovde samo primer, moje simpatije prema Tigeru nisu nešto da sam na njegovoj strani  Wub , itd....

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: