G. Steva
Незнам шта сматрате спољним или унутрашњим али по мени духовност неможе да буде спољна.
Duhovnost ne bi trebala biti spoljna, ali kazna i nagrada mogu itekako.
To je politika mrkve i batine.
Poput dresure.
Zar vam to doista djeluje božanski?
Ljudi govore u ljudskim kategorijama koje su neprimjenjive u objašnjavanju božanskog.
Po meni čovjek nije mjerodavan tumačiti što je Bog mislio ili nakanio.
Po svojim mizernim mjerilima nije dostojan takvog zadatka i zato je premjeravanje božanskih namjera nemoguća misija.
To ateisti jasno uočavaju pa se i ne upuštaju u razmatranje nečega što izlazi iz okvira njihova poimanja.
Uvijek nedostaje ključna riječ ili misao koja bi do kraja razjasnila Božji naum.
Usprkos toga uvijek se nađe dovoljno dušebrižnika koji će vas rado upućivati u misterije vjere, makar sami niočemu poima nemaju.
Samo trebate povjerovati i progutati tu udicu i naravno nešto ubaciti u škrabicu. Sve se odvija po automatizmu kupoprodajnog ugovora: na tržištu ideja prodaje se slijedeća roba; ispovijed, blagoslovi, oprosti, pokajanja, molitve, sakramenti......., sve roba čvrsta poput magle, za konkretnu zdravu valutu.
Nisam čuo da bi ikoji dušebrižnik patio od alergije na zveket srebra.
G. Steva otkud vam pomisao da se podsmjehujem vašim postovima?
Ako ste tako razumjeli, jako mi je žao, jer takvih namjera nikako nisam imao.
Možda sam se tek nespretno izrazio, ali bez zlih primisli. I drugi su nalazili da je moje izražavanje ponekad iritantno,
ali ne mogu protiv svoje prirode. Vjerojatno mi je jezik brži od pameti.
Uvažavam vašu neagresivnu retoriku i apsolutno podržavam slobodu iznošenja i razmjenu ideja na uljuđeni način kako ga vi prezentirate na forumu.
U takvom tonu, biti će mi uvijek drago sa Vama razmjeniti mišljenje.
Živi i zdravi bili.