Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #165 on: 25, March 2010, 14:46:45 » |
Reply
|
Smrt može da uništi samo ono nad čime i vlada-materiju. Niko od nas i ništa nije u vladavini smrti. Jedan od osnovnih fizičkih zakona je zakon održanja energije, koji je nešto otprilike ovakav: energija ne može da se uništi i da nestane, samo može da pređe u drugi oblik, opet energije. Tako da kako svaka čestica sadrži i kinetičku i potencijalnu energiju govoreći fizički ili energiju postojanja govoreći pomalo metafizički, nemoguće je da ta energija samo nestane....
Fizika je veoma interesantna grana nauke Smajlice, slažem se ali nam ne daje odgovor na važnija pitanja kao što su: šta se sa nama dešava kad umremo, da li je smrt kraj svega, gde su naši voljeni mrtvi i mnogo drugih pitanja vezana za naše postojanje i našu svest. Jedini ko ima odgovore na ova pitanja je naš Stvoritelj, Jehova Bog i svi ti odgovori se nalaze u Bibliji. Obrati pažnju na sledeće obećanje našeg Stvoritelja koje je zapisano u Otkrivenju 21:3,4 "Tada sam začuo jak glas od prijestolja kako govori: “Evo šatora Božjeg među ljudima! Bog će prebivati s njima i oni će biti narod njegov i sam Bog bit će s njima. 4 I obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti, ni tuge ni jauka ni boli više neće biti. Sve što je prije bilo nestalo je.” U novom uređenju ljudi će dostići savršenstvo, večni život i večnu mladost, imaće neograničeno vreme pred sobom i baviće se naukom i istraživanjima svega onoga što ih bude zanimalo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #166 on: 25, March 2010, 21:13:01 » |
Reply
|
Ne može nastati savršenstvo... Mislim, može, ali to o čemu vi pričate nije savršenstvo... Jer je nesavršenstvo to koje upravo čini sve što postoji... Kada biste sve sveli na savršenstvo znate li šta biste dobili??? Prazninu.
|
|
|
|
|
|
Pročitaj ponovo, ali ovaj put s pozitivnim mislima...
|
|
|
John Doe
Libero
Administrator

Medonja
|
 |
« Reply #167 on: 26, March 2010, 10:54:18 » |
Reply
|
Smrt može da uništi samo ono nad čime i vlada-materiju. Niko od nas i ništa nije u vladavini smrti. Jedan od osnovnih fizičkih zakona je zakon održanja energije, koji je nešto otprilike ovakav: energija ne može da se uništi i da nestane, samo može da pređe u drugi oblik, opet energije. Tako da kako svaka čestica sadrži i kinetičku i potencijalnu energiju govoreći fizički ili energiju postojanja govoreći pomalo metafizički, nemoguće je da ta energija samo nestane....
Fizika je veoma interesantna grana nauke Smajlice, slažem se ali nam ne daje odgovor na važnija pitanja kao što su: šta se sa nama dešava kad umremo, da li je smrt kraj svega, gde su naši voljeni mrtvi i mnogo drugih pitanja vezana za naše postojanje i našu svest. Jedini ko ima odgovore na ova pitanja je naš Stvoritelj, Jehova Bog i svi ti odgovori se nalaze u Bibliji. Obrati pažnju na sledeće obećanje našeg Stvoritelja koje je zapisano u Otkrivenju 21:3,4 "Tada sam začuo jak glas od prijestolja kako govori: “Evo šatora Božjeg među ljudima! Bog će prebivati s njima i oni će biti narod njegov i sam Bog bit će s njima. 4 I obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti, ni tuge ni jauka ni boli više neće biti. Sve što je prije bilo nestalo je.” U novom uređenju ljudi će dostići savršenstvo, večni život i večnu mladost, imaće neograničeno vreme pred sobom i baviće se naukom i istraživanjima svega onoga što ih bude zanimalo.  Potpuno je tacno da fizika ne daje odgovore na pitanja kao sto su "Da li postoji zivot posle smrti", ili "Da li ljudi imaju dusu" i slicna. Jer je fizika prirodna nauka, a ne filosofija religija, a pitanja koja sam pomenuo i jos neka su domen filosofske metafizike. Metafizika, u krajnjoj liniji, i znaci "ono sto je iznad prirode (meta/fysis)". Medjutim, ni Biblija ne daje precizne i sveobuhvatne odgovore na ta pitanja. A oni odgovori koje daje su, za vecinu koji su je citali, jednim delom potpuno drugaciji nego sto ih Vi ovde predstavljate.
|
|
|
|
|
|
Liberalno je desno, totalitarno je levo
-------------------
"Reči treba da budu pomalo divlje, jer su misaoni napad na one koji ne misle."
John Maynard Keynes
|
|
|
Doc
štitonoša
|
 |
« Reply #168 on: 30, March 2010, 01:08:19 » |
Reply
|
Door to afterlife from ancient Egyptian tomb found  CAIRO— Archaeologists have unearthed a 3,500-year-old door to the afterlife from the tomb of a high-ranking Egyptian official near Karnak temple in Luxor, the Egyptian antiquities authority said Monday. These recessed niches found in nearly all ancient Egyptian tombs were meant to take the spirits of the dead to and from the afterworld. The nearly six-foot- tall (1.75 meters) slab of pink granite was covered with religious texts. The door came from the tomb of User, the chief minister of Queen Hatshepsut, a powerful, long ruling 15th century B.C. queen from the New Kingdom with a famous mortuary temple near Luxor in southern Egypt. User held the position of vizier for 20 years, also acquiring the titles of prince and mayor of the city, according to the inscriptions. He may have inherited his position from his father. Viziers in ancient Egypt were powerful officials tasked with the day-to-day running of the kingdom's complex bureaucracy. As a testament to his importance, User had his own tomb on the west bank of the Nile in Luxor, where royal kings and queens were also buried. A chapel dedicated to him has also been discovered further south in the hills near Aswan. The stone itself was long way from its tomb and had apparently been removed from the grave and then incorporated into the wall of a Roman-era building, more than a thousand years later. False doors were placed in the west walls of tombs and faced offering tables where food and drink were left for the spirit of the deceased.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #169 on: 01, April 2010, 20:09:19 » |
Reply
|
Ne može nastati savršenstvo... Mislim, može, ali to o čemu vi pričate nije savršenstvo... Jer je nesavršenstvo to koje upravo čini sve što postoji... Kada biste sve sveli na savršenstvo znate li šta biste dobili??? Prazninu.
Ne Smajlice, savršenstvo je namera našeg Stvoritelja što se vidi i kroz život nas nesavršenih. Svi mi težimo savršenstvu bilo u fizičkom bilo u mentalnom (duhovnom) smislu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #170 on: 05, April 2010, 18:55:26 » |
Reply
|
Ne Smajlice, savršenstvo je namera našeg Stvoritelja što se vidi i kroz život nas nesavršenih. Svi mi težimo savršenstvu bilo u fizičkom bilo u mentalnom (duhovnom) smislu. PG Malecki, potvrdili ste moje sumnje da taj post nećete razumeti. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #171 on: 05, April 2010, 20:06:19 » |
Reply
|
Ne Smajlice, savršenstvo je namera našeg Stvoritelja što se vidi i kroz život nas nesavršenih. Svi mi težimo savršenstvu bilo u fizičkom bilo u mentalnom (duhovnom) smislu. PG Malecki, potvrdili ste moje sumnje da taj post nećete razumeti.  Moguće! Pokušaj da mi objasniš.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #172 on: 05, April 2010, 20:43:36 » |
Reply
|
Kad budem učila batu tablicu množenja moraću da se spustim na niži nivo znanja i razmišljanja, pa mi možda i padne na pamet kako da vam objasnim, a da me stvarno shvatite... Sada nemam predstavu kako bih to učinila. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #173 on: 06, April 2010, 14:48:33 » |
Reply
|
Kad budem učila batu tablicu množenja moraću da se spustim na niži nivo znanja i razmišljanja, pa mi možda i padne na pamet kako da vam objasnim, a da me stvarno shvatite... Sada nemam predstavu kako bih to učinila.  Pametan i mudar je onaj koji zna da prenese znanje i misli na slušaoca, kaže jedna kineska poslovica! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #174 on: 06, April 2010, 16:05:54 » |
Reply
|
Па Господине Малецки са обзиром да Ви све из Библије узимате као доказ изволите и објасните ми овај део. Када су слуге Иродонове и Фарисеји дошли да кушају Исуса нудећи му новац са ликом Цезара он им је одговорио да подају „Ћесару ћесарево а Богу Божије“. Новац има лик Ћесара и он је ћесаров док душа има лик Божији и припада Богу. тачно је да је и тело Божије али тело може да се узме, уништи или било шта јер постоји физички. Са друге стране душу нико осим Бога не може да узме. Сад дали ЈС сматрају да човек има душу или не? Ако сматрате да душа постоји мада за то не постоји физички доказ онда како објашњавате умирање или нестајање душе која је само нека врста енергије и не постоји физички?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #175 on: 06, April 2010, 17:40:36 » |
Reply
|
Па Господине Малецки са обзиром да Ви све из Библије узимате као доказ изволите и објасните ми овај део. Када су слуге Иродонове и Фарисеји дошли да кушају Исуса нудећи му новац са ликом Цезара он им је одговорио да подају „Ћесару ћесарево а Богу Божије“. Новац има лик Ћесара и он је ћесаров док душа има лик Божији и припада Богу. тачно је да је и тело Божије али тело може да се узме, уништи или било шта јер постоји физички. Са друге стране душу нико осим Бога не може да узме. Сад дали ЈС сматрају да човек има душу или не? Ако сматрате да душа постоји мада за то не постоји физички доказ онда како објашњавате умирање или нестајање душе која је само нека врста енергије и не постоји физички?
Dragi Stevo, verujem da si čuo za sledeći izraz: Danas je na sahrani Milorada molera bilo preko 500 duša! Da li se ovde govori o dušama mrtvih ljudi ili o živim ljudima? P.S. Biblijski izveštaj koji si naveo govori o obavezama hrišćana koje imaju prema državi i vlastima države u kojoj žive. Hrišćani su dužni da poštuju zakon države i uredno plaćaju porez jer je to Božji zahtev obzirom da vlast postoji zahvaljujući Bogu i svaka vlast je u povlašćenom položaju u odnosu na Jehovu, dok na drugoj strani hrišćani su Bogu dužni obožavanje i apsolutnu poslušnost. Onog momenta kad se država usprotivi Božjim zahtevima, hrišćani stavljaju Božji zakon na prvom mestu i "više slušaju Boga nego ljude"!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #176 on: 06, April 2010, 17:59:00 » |
Reply
|
Извините али избегавате одговор. Као прво то што сам поставио се не односи на дужност према држави, осим ако тако ЈС не мисле, већ је као што сам Вам навео то било кушање Исуса Христа. Његов одговор није био да држави мора да се плаћа порез или нешто слично већ да Бога новац (са ликом Ћесаревим) не интересује већ Га интересују људске душе са ликом Божијим. Значи говори се о души као нечем што је повезано са физичким телом али није исто. Ако постоје и тело и душа у суштини имамо симбиозу физичког тела и енергије живота (душа). Нигде не стоји да душа не може да постоји и после физичке смрти тела. Напротив Св. Јеванђеље нам говори да душа наставља свој пут пролазећи кроз митарства. Незнам који је став Јеховиних Сведока по овом јер нисте одговорили дали ЈС верују у постојање душе или не?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #177 on: 06, April 2010, 21:58:58 » |
Reply
|
Извините али избегавате одговор. Као прво то што сам поставио се не односи на дужност према држави, осим ако тако ЈС не мисле, већ је као што сам Вам навео то било кушање Исуса Христа. Његов одговор није био да држави мора да се плаћа порез или нешто слично већ да Бога новац (са ликом Ћесаревим) не интересује већ Га интересују људске душе са ликом Божијим. Значи говори се о души као нечем што је повезано са физичким телом али није исто. Ако постоје и тело и душа у суштини имамо симбиозу физичког тела и енергије живота (душа). Нигде не стоји да душа не може да постоји и после физичке смрти тела. Напротив Св. Јеванђеље нам говори да душа наставља свој пут пролазећи кроз митарства. Незнам који је став Јеховиних Сведока по овом јер нисте одговорили дали ЈС верују у постојање душе или не?
Stevo ispitaj i konsultuj i ostale izvore koji ispituju Bibliju. Recimo katoličku enciklopediju, britaniku, wikipediju i slično. Za tebe Biblija nije Božja reč i ti ne ceniš Bibliju kao Jehovinu reč. Veruješ ljudima i njihovim izjavama i zato ne razzumeš Bibliju. Na kraju krajeva zato i imamo dar slobodne volje i biramo kome ćemo da verujemo Bogu ili ljudima. Ja sam odavno odlučio da verujem Jehovi a ne ljudima i, hvala Jehovi, moj život i život moje porodice je veoma uspešan i svrsishodan. Stavak iz Biblije koji veoma cenim je iz Isusa Navina(Jošua) 24:15 "Ako vam nije po volji služiti Jehovi, izaberite sebi danas kome ćete služiti — da li bogovima kojima su služili praoci vaši s one strane Rijeke ili bogovima Amorejaca u čijoj zemlji živite. A ja i dom moj služit ćemo Jehovi!” Dragi Stevo odavno sam prestao da služim ljudima i napokon sam posle toliko dugo godina veoma, veoma radostan i srećan jer znam da je Jehova radostan i srećan jer činim njegovu volju! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smajlica
Naša a svoja
vitez

|
 |
« Reply #178 on: 06, April 2010, 23:52:53 » |
Reply
|
Kad budem učila batu tablicu množenja moraću da se spustim na niži nivo znanja i razmišljanja, pa mi možda i padne na pamet kako da vam objasnim, a da me stvarno shvatite... Sada nemam predstavu kako bih to učinila.  Pametan i mudar je onaj koji zna da prenese znanje i misli na slušaoca, kaže jedna kineska poslovica!  Da je svet pun takvih pametnjakovića koji znaju da prenesu znanje, a ne znaju da ga iskoriste... Ja inače komplikovano razmišljam (bar tako kažu oni koji me znaju) i jako se trudim da se to ne primeti i da objasnim sve što nije jasno u mojim rečima... Ali objasniti vama, PG Malecki, koji mnogo mnogo toga ne razumete... Nešto ne volim da vodim unapred izgubljene bitke... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malecki
Svedok svedoka
štitonoša
|
 |
« Reply #179 on: 07, April 2010, 06:47:31 » |
Reply
|
Kad budem učila batu tablicu množenja moraću da se spustim na niži nivo znanja i razmišljanja, pa mi možda i padne na pamet kako da vam objasnim, a da me stvarno shvatite... Sada nemam predstavu kako bih to učinila.  Pametan i mudar je onaj koji zna da prenese znanje i misli na slušaoca, kaže jedna kineska poslovica!  Da je svet pun takvih pametnjakovića koji znaju da prenesu znanje, a ne znaju da ga iskoriste... Ja inače komplikovano razmišljam (bar tako kažu oni koji me znaju) i jako se trudim da se to ne primeti i da objasnim sve što nije jasno u mojim rečima... Ali objasniti vama, PG Malecki, koji mnogo mnogo toga ne razumete... Nešto ne volim da vodim unapred izgubljene bitke...  Baš me raduje da si zadovoljna samom sobom Smajlice. A ja se nadam da ću jednoga dana razumeti ono što ti ne možeš da mi objasniš! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|