agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« on: 04, May 2008, 23:52:22 » |
Reply
|
Znam da je promovisanje satanizma (nepravedno) zabranjeno tako da ga neću promovisati niti linkovati sajtove.
Međutim mislio sam da bi jedna otvorena diskusija o satanizmu bila zanimljiva. Za početak satanističke zapovesti i navodi by Anton Šandor LaVej
Zapovesti:
1. Немој износити своје мишљење или давати савет уколико те нико ништа не пита. 2. Немој се јадати другима уколико ниси сигуран да то они желе чути. 3. Кад си у туђој јазбини искажи власнику поштовање, или иди. 4. Уколико те у твојој јазбини узнемирава неко од гостију, буди окрутан и без милости према њему. 5. Не започињи секс са оним ко ти за то није дао подстицај. 6. Не узимај оно што ти не припада, уколико то није другоме другоме терет и тај други жуди да га ослободиш од тог терета. 7. Искажи поштовање магији након што си је успечно применио у сврху остварења својих жеља. 8. Немој жалити због онога што те се не тиче. 9. Немој повредити децу. 10. Немој убијати животиње осим онда када си гладан или те оне нападну. 11. Када ходаш по отвореном простору немој никога узнемиравати. Уколико тебе неко узнемирава, упозори га да престане. Уколико не престане, уништи га.
Navodi:
1. Сатана представља угађање себи, уместо апстиненције! 2. Сатана представља виталну егзистенцију уместо духовних лажи! 3. Сатана представља неоскврнуту мудрост уместо лицимерне самообмане! 4. Сатана представља доброту према онима који то заслужују уместо љубави потрошене на незахвалнике! 5. Сатана представља освету уместо окретања другог образа! 6. Сатана представља човека као животињу, некад бољу, често гору од оних које ходају на све четири, који је због своје ``божанске духовности и интелектуалне развијености`` постао најкрволочнија од свих! 7. Искажи поштовање према моћи магије пошто си је успешно применио у сврху остварења својих жеља! 8. Сатана представља све такозване ``грехе`` јер сви воде ка физичкој, менталној и емоционалној гратификацији!
Pa šta je vaše mišljenje?
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
SuperStaljin
Војвода
Administrator

|
 |
« Reply #1 on: 04, May 2008, 23:58:17 » |
Reply
|
'nako osmišljen Self-empowerment program nazvan šokantnim imenom kako bi se napalila raja i našla sebe u filozofiji koju i inače skoro svi privatno gaje u svojim glavama.
Kao rezultat toga imamo retarde koji kolju mačke po parkovima, a nisu baš pročitali radove svoga gurua.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #2 on: 05, May 2008, 00:00:35 » |
Reply
|
'nako osmišljen Self-empowerment program nazvan šokantnim imenom kako bi se napalila raja i našla sebe u filozofiji koju i inače skoro svi privatno gaje u svojim glavama.
Kao rezultat toga imamo retarde koji kolju mačke po parkovima, a nisu baš pročitali radove svoga gurua.
Potpuno se slažem. Satanizam je samo humanizam u šokantnom ruhu. A što se tiče tih što kolju mačke oni su psihopate sa ili bez Satanizma.
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
John Doe
Libero
Administrator

Medonja
|
 |
« Reply #3 on: 05, May 2008, 10:39:29 » |
Reply
|
Potpuno se slažem. Satanizam je samo humanizam u šokantnom ruhu. A što se tiče tih što kolju mačke oni su psihopate sa ili bez Satanizma. Kao što ne znate koji su elementarni postulati hrišćanstva, tako ne znate ni koji su postulati humanizma. Satanizam je KULT, bez praktikovanja tog kulta nema ni satanizma. Sa druge strane, osniovač satanizma na koji se pozivate je bio izvesni Anton Sandor La Vey, koji je radio sve i svašta, izmedju ostalog bio i krotitelj životinja u cirkusu, i ništa mu nije išlo od ruke, pa je odlučio da sebi da malo publiciteta i zaradi praveći "satanizam". Humanizam se bazira na misli da čovek treba da razvije sve svoje ljudske potencijale. Satanizam na tome da svako treba da radi samo ono što ga trenutno zabavlja i što mu prija, bez obzira na druge. Individualizam, kao jedna vrednost humanizma, znači stvaranje jake i odgovorne ličnosti. Satanizam je najčešće grupica propalih studenata, kvazi-naučnika, zaljubljenika u "ezoteriju", ovisnika o drogma i svakakvih čudaka, počesto sa kriminalnim dosijeima i istorijom asocijalnog ponašanja. Humanizam ne propoveda asocijalnost niti sebičnost kao konačni cilj. Satanizam propoveda upravo to. Ljudski život bez ostvarenih veza sa drugim i bez medjusobnosti u tim odnosima nema mnogo draži ni smisla. Ne mora se uzeti u obzir satanizam da bi se to zaključilo.
|
|
|
|
|
|
Liberalno je desno, totalitarno je levo
-------------------
"Reči treba da budu pomalo divlje, jer su misaoni napad na one koji ne misle."
John Maynard Keynes
|
|
|
Verena
Fatalna filosofkinja
Heroina

|
 |
« Reply #4 on: 05, May 2008, 10:58:16 » |
Reply
|
...kako se suprotstaviti satanizmu:
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=iyLxfDSA7Iw[/youtube]
|
|
|
|
|
|
...sta mi treba u zivotu moooom da se zakacim sa dzonom dooom, karme i popularnost, da li je sve to stvarnost joooj ...
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #5 on: 05, May 2008, 21:39:24 » |
Reply
|
...kako se suprotstaviti satanizmu:
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=iyLxfDSA7Iw[/youtube]
Zašto bih želeo da se odupirem satanizmu? Satanizam je KULT, bez praktikovanja tog kulta nema ni satanizma. Ne. Satanizam je filozofija. Jedino što njeni poštovaoci smatraju da su čoveku u životu potrebni rituali. Kao što ne znate koji su elementarni postulati hrišćanstva, tako ne znate ni koji su postulati humanizma. To što me na tako fin način vređate ne čini vaše argumente ništa tačnijim. ASL jeste radio sve i svašta - pa šta? Humanizam i Satanizam se razlikuju, naravno ali imaju i dodirnih tačaka. (stavljanje čoveka na prvo mesto) Satanizam je najčešće grupica propalih studenata, kvazi-naučnika, zaljubljenika u "ezoteriju", ovisnika o drogma i svakakvih čudaka, počesto sa kriminalnim dosijeima i istorijom asocijalnog ponašanja. Ja sam satanista(delom - pročitajte sig), a ništa od toga gore se ne odnosi na mene. Pokažite mi zapovest gde satanizam propoveda asocijalnost. Pošto je očigledno da Vi nemate pojma o postulatima satanizma evo jednog linka (to je Wikinews, ništa strašno) http://en.wikinews.org/wiki/Satanism:_An_interview_with_Church_of_Satan_High_Priest_Peter_Gilmore
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #6 on: 05, May 2008, 22:12:23 » |
Reply
|
Колико могу да видим Ви базирате Сатанизам на La Veyan сатанизму мада је далеко већи и јачи Theistic сатанизам. И у самом Theistic сатанизму постоји више група које све себе сматрају јединим и исправним. Неке се директно баве слављењем Ђавола (сатана) и сматрају га оцем по угледу на Хришћане који бога сматрајо оцем. Други су више атеисти док су неки такозвани контра Хришћани. Мање више сви тврде да су религија а не филозофија.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #7 on: 05, May 2008, 22:18:17 » |
Reply
|
^ To je prilično dobar opis stanja. Naravno da Theistic pristalica ima najviše ali to je zato među njima postoji više sekti a La Vejanski ima samo jednu(Church of Satan).
Da oni sebe nazivaju religijom ali i to je većim delom deo predstave. Pročitajte intervju da vidite šta Visoki Sveštenik Satanine Crkve misli o tima što zaista slave Satanu(ništa dobro).
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
Verena
Fatalna filosofkinja
Heroina

|
 |
« Reply #8 on: 05, May 2008, 22:24:59 » |
Reply
|
Zašto bih želeo da se odupirem satanizmu?
 ...to paljenje casopisa `bezboznik`! ...trebalo je da bude smesno, a nikako da se osetis prozvanim kao da sam bas tebe posavetovala da se odupires, zato sto nisam savetovala ni tebe ni bilo koga 
|
|
|
|
|
|
...sta mi treba u zivotu moooom da se zakacim sa dzonom dooom, karme i popularnost, da li je sve to stvarnost joooj ...
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #9 on: 05, May 2008, 22:29:28 » |
Reply
|
^ Izvini nisam video video jer sam na dial-up.
------
Jedno follow-up pitanje. Šta mislite o CRNOJ RUŽI? Da li ona uopšte postoji? Svi smo čuli priče ali su uvek od druga rođaka babe osobe o kojoj se radi.
Kako da se neki njihov pripadnik nikad nije našao pred sudom(ako su radili sve to što se kaže da rade)? Zašto ne mogu da nađem ništa o njima on-line?
Osim u knjigama koje su pisali šarlatani da bi kapitalizovali strah od sekti u narodu("PAZI SEKTA!" i sl.) ne pominju se nigde osim povremeno u senzacionalističkim člancima u novinama.
Svi govore o njima ali niko ništa ne radi. Čini mi se da oni ne postoje i da ih vlast i Crkva samo koriste da bi u narod uterivale strah od drugačijih vera i pogleda na svet.
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
CTEBA
Канадски питон
Administrator

|
 |
« Reply #10 on: 05, May 2008, 22:47:07 » |
Reply
|
Прилично интересантни погледи у том интервјуу али ништа нарочито. Једноставно заступање атеистичког става окупљеног у једну веску групу. Из овог асе види да је по Гилмору атеизам исто религија јер ако није онда чему је потребна Црква 101 или титуле Високих Свештеника и Свештеница. Ако ни Бог а ни Ђаво не постоје већ је сам човек себи Бог онда зашто треба славити то са ритуалима? Добијам утисак да је La Veyan сакупио атеизам, Ничеву филозофију са мало Маркса све закувао и изашао са новом религијом. Ако Вас интересује ево и званичног става о Сатанизму http://www.religioustolerance.org/satanism.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #11 on: 05, May 2008, 23:02:23 » |
Reply
|
Добијам утисак да је La Veyan сакупио атеизам, Ничеву филозофију са мало Маркса све закувао и изашао са новом религијом. Ne treba zaboraviti ni Kraulija. U principu se slažem sa Vama ali probajte da to objasnite prosečnom Srbinu koji veruje da satanisti na svakom ćošku vrebaju njegovu decu. P.S Hvala na linku - deluje vrlo zanimljivo.
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
SuperStaljin
Војвода
Administrator

|
 |
« Reply #12 on: 05, May 2008, 23:15:55 » |
Reply
|
Ne vidim zašto je neophodno tu filozofiju nazvati "satanizmom" i uopšte stavljati nekakav "brendnejm" na životne stavove.
Taj LaVeyanski "satanizam" je samo malkice drugačije prepakovana filozofija koja se puno puta pojavljivala tokom istorije pod različitim nazivima. Razumem ja njega, on je uzeo nešto prilično zdravorazumsko, dao mu šokantan naziv i onda uživao u talasu samopromocije, ali ne vidim šta neka individua, kao poklonik te filozofije, dobija time što će sebe deklarisati kao "satanistu".
Zar nije mnogo više zdravorazumski i u skladu sa tom filozofijom jednostavni naći neki svoj put, svoje ime za taj put, ako je ime uopšte neophodno i sam uživati u plodovima života baziranog na toj filozofiji.
Inače, ne samo prosečan Srbin, nego prosečan stanovnik bilo koje države na planeti sigurno nema ni malo pozitivno mišljenje o satanistima.
Šta si ti očekivao? Da ti neki zemljoradnik kaže "ma da, i ja sam poklonik LaVeyanskog satanizma, a moj kum iz Donje Dubočice je poklonik teističkog oblika, jer sekta Crna Ruža daje ekstra popuste kod automehaničara".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agent-fisher
Konzervativni
viteški kandidat

|
 |
« Reply #13 on: 05, May 2008, 23:22:12 » |
Reply
|
Inače, ne samo prosečan Srbin, nego prosečan stanovnik bilo koje države na planeti sigurno nema ni malo pozitivno mišljenje o satanistima. I sad zbog svega što ste rekli iznad postavlja se pitanje zašto? Ne siluju, ne kolju, ne zlostavljaju. Znači mrziš nekoga samo zbog toga kako se naziva. Nije li to malčice glupo? dobija time što će sebe deklarisati kao "satanistu" Šok vrednost. Trol-mentalitet. Šta si ti očekivao? Da ti neki zemljoradnik kaže "ma da, i ja sam poklonik LaVeyanskog satanizma, a moj kum iz Donje Dubočice je poklonik teističkog oblika, jer sekta Crna Ruža daje ekstra popuste kod automehaničara". Eto moj san je da jednog dana to postane realnost. 
|
|
|
|
|
|
OMDA MANI PADME HUM
- John Doe, guru
|
|
|
SuperStaljin
Војвода
Administrator

|
 |
« Reply #14 on: 05, May 2008, 23:27:25 » |
Reply
|
I sad zbog svega što ste rekli iznad postavlja se pitanje zašto? Ne siluju, ne kolju, ne zlostavljaju. Znači mrziš nekoga samo zbog toga kako se naziva. Nije li to malčice glupo?
Pa, ti im objasni. Reci im: "Nisam ja od onih satanista što jedu žive mačke, ja sam od ovih što filozofiraju po ceo dan". Posveti svoj život tome da svima objasniš kako su glupi i nefleksibilni, te da ste vi satanisti što filozofirate po vazdan u stvari manjina pod najvećom opresijom u istoriji. dobija time što će sebe deklarisati kao "satanistu" Šok vrednost. Trol-mentalitet. Život je kratak, a administratora u životu je previše.  Šta si ti očekivao? Da ti neki zemljoradnik kaže "ma da, i ja sam poklonik LaVeyanskog satanizma, a moj kum iz Donje Dubočice je poklonik teističkog oblika, jer sekta Crna Ruža daje ekstra popuste kod automehaničara". Eto moj san je da jednog dana to postane realnost.  [/quote] So it shall be, on "Cooke's Summer".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|