Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #30 on: 16, April 2008, 20:13:06 » |
Reply
|
Asche - nemoj se ljutiti, rekao sam da znam pisati i citati cirilicu, ali nisam tako dobar u njoj kao u laticini. Tako npr. jedan komentar tvoj sto bih procitao za 2 minute, za cirilicu mi treba oko pet minuta. Pa sam mislio da ovdje dopisujemo se na jeziku odnosno pismom ( latinicom ) koju svi dobro znamo da citamo i razumijemo, da ne bi stvarali bez veze komplikacije medjusobom, da se bolje razumijemo i da 'to ide brze'. No, svako ima pravo da pise kojim zeli pismom, tako da ja necu vise traziti od vas da pisete latinicom, citacu nekako cirilicu  jos samo kad bi neko mi mogao dati link - stranicu gdje moze se prevoditi cirilica na latinicu i obrnuto, pa bih i ja vama pisao na latinicu i prebacivao na cirilicu da bolje citaju oni koji znaju bolje cirilicu i koji zele da istu citaju.
|
|
|
|
|
|
A zasto oni ne putuju po svijetu, pa da srca njihova shvate ono sto trebaju da shvate i da usi njihove cuju ono sto treba da cuju, ali nisu slijepe oci u glavi vec srca u grudima. ( Casni Kur'an, el-Hidzr, 43. )
|
|
|
Verena
Fatalna filosofkinja
Heroina

|
 |
« Reply #31 on: 16, April 2008, 23:09:54 » |
Reply
|
...ne uznemiravajte se abdrahman, mi svi savrseno znamo oba pisma, osmi mozda ashen  ...cak smo/su neki bili skloni da pisu i arapski ali nemamo takvu tastaturu...pa je ispalo onako kako je ispalo latinicom
|
|
|
|
|
|
...sta mi treba u zivotu moooom da se zakacim sa dzonom dooom, karme i popularnost, da li je sve to stvarnost joooj ...
|
|
|
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?
|
 |
« Reply #32 on: 17, April 2008, 09:24:26 » |
Reply
|
jos samo kad bi neko mi mogao dati link - stranicu gdje moze se prevoditi cirilica na latinicu i obrnuto,
Стигао линк: http://www.srbijazemljaheroja.com/cirilica.htmlДраго ми је увек када неко ради на себи. Моји ставови су Вам верујем јасни. Немам ништа против Вас, али ми се не допада "исламска обука". На некој другој теми вероватно ћемо ннаћи нешто око чега се можемо и сложити. Ако желите транслатор за Мајкрософтове или Опен Офис документе, огласите се опет, ставићу и те линкове.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aleksa Žunjić
pridošlica
|
 |
« Reply #33 on: 17, April 2008, 11:31:40 » |
Reply
|
...Sta vi mislite, koja danasnja religija odnosno vjera propagira i ubjedljivo najvise se drzi monoteizma, vjerovanja u Jednog Boga, ... ?
Od religija o kojima imam neku predstavu (dakle, mormonizam, sajentologija, itd. nisu obuvhaceni) monoteizam ispovedaju hriscanstvo, islam i judaizam i sve imaju koren u Starom Zavetu. Smatram da preostale dve religije ne mogu uspesno tvrditi da su "monoteistickije" od hriscanstva. ...i ne samo vjerovanja u Jednog Boga na jeziku vec i u praksi, obredima, ucenjima i sl ?
Isto vazi i za ispravnu praksu (orthopraxis) - ako cemo o odstupanjima, najmanja su odstupanja u pravoslavnom hriscanstvu, a odmah tome se mogu dodati i drugi hriscani cija jerarhija ima apostolsku sukcesiju (nestorijanci, monofiziti i rimokatolici). Usput, dobrodosao.
|
|
|
|
|
|
Наши су митраљези ФИАТ, наши су тенкови ФИАТ, наши су авиони ФИАТ и шта све ја знам у пичку материну. Знамо ми то, али је у њих и срце ФИАТ, јебо их Свети Јероним на небу. Само има једно: они нас не знају, пичка им материна. Јел' тако? Дабоме, баш тако, и тако треба да буде.
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #34 on: 17, April 2008, 18:01:42 » |
Reply
|
Većinu hrišćana ( koje lično poznajem ) uopšte ne interesuje suština religioznih učenja, više se drže nekih ( po meni ) sporednih i površnih stvari. Tako sam imao prilike da prisustvujem nekim komičnim situacijama. npr. kada pop nešto mrmlja na sahranama, parastosima, krštenjima itd. pa prisutna "ekipa" krišom gleda u druge, da vide u kom momentu treba da se prekrste. Tu su i razna hvalisanja razvratom, krađom, uspešno sprovedenim lažima i prevarama koja sam čuo od ljudi koji su redovni posetioci crkve, ljube ruke popovima itd. Komičan mi je i odnos prema postu. To su dani teške nervoze i napetosti, kada se ispijaju litre kafe i puše stotine cigareta, dok se bacaju sumanuto gladni pogledi ka ćevabžinicama u kraju. Čuo sam od prijatelja iz jedne islamske zemlje da je tamošnja ekipa smislila foru sa prejedanjem pred ponoć, pa koliko potraje. Valjda je to ono klasično ljudski - na kvarnjaka  Mislim da je bilo manipulacije i malograđanštine u doba Zevsa, Jupitera, Peruna, Svaroga, Ahura Mazde, u doba pre nego što je Muhamed poljubio al-Hajar-ul-Aswad  a nešto mi govori da će i neke sutrašnje religije biti ugažene pod teretom ljudske prirode. Muhammed, neka je na njega Boziji mir i blagoslov, poljubio je hadzerul-esved kamen koji je ugradjen u Ka'bu sa jemenske strane, jedino iz razloga sto taj kamen potice ( porijeklom je ) iz Dzenneta ( Raja ). Dakle, nikakvu vrijednost nema osim sto je porijeklom iz Dzenneta i pocrnio je zbog ljudskih grijeha. Zbog toga je poslije Poslanikove smrti, pravovjerni halifa - pravedni predsjednik tadasnje islamske drzave, Omer, neka je Allah s njim zadovoljan ( radijallahu anhu ) poljubio jednom taj kamen prilikom obreda hadzdza i rekao: "Ne bih te poljubio, tako mi Allaha jer nemas vrijednost da bi se ljubio, ali te ljubim samo zato sto sam vidio da te je poljubio Boziji Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem." Dakle, u islamu nema nikakvog znacaja kamenje ili bilo sta od predmeta.
|
|
|
|
« Last Edit: 17, April 2008, 18:39:13 by Abdurrahman »
|
|
A zasto oni ne putuju po svijetu, pa da srca njihova shvate ono sto trebaju da shvate i da usi njihove cuju ono sto treba da cuju, ali nisu slijepe oci u glavi vec srca u grudima. ( Casni Kur'an, el-Hidzr, 43. )
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #35 on: 17, April 2008, 18:19:48 » |
Reply
|
Iskreno sta da kazem osim "welcome to the club" sta da Vam kazem, to sto ste napisali za odnos zapada prema muslimanima je manje vise isto kao i odnos prema Srbima. I mi a i vi smo krivi jos pre nego sto nesto uradimo. Nazalost i mi a i vi uzivamo u zapadnom ponizenju onih drugih. Tacno je da drzave (bar zvanicno) ne stoje iza bilo cega ali ako imate kontakte (ili ako zivite) sa EU ili SAD razumeli ste sasvim dobro sta sam mislio. Sa jedne strane se prikazuje slika harmonije i ljubavi ali sva prasina se ne cisti vec se samo gura ispod tepiha. Sto se ne vidi toga nema. Nesto kao u bivsoj Jugoslaviji. Zivelo bratstvo i jedinstvo ...... Ono o izgradnji dzamija sam samo naveo kao primer jer to pokazuje odnos prema religiji a i tradiciji u hriscanskim i muslimanskim zemljama. Po pitanju toga dali su muslimani otisli daleko od religije jedino sto bih dodao je dali smo svi mi otisli daleko od religije. Sad da se vratimo na temu. U hriscanstvu bar u Pravoslavlju nema obozavanja Boga vec postovanja. Kao sto ne obozavamo roditelje, ucitelje itd ne treba obozavati ni Boga treba ga postovati kao tvorca, oca, ucitelja itd. To obozavanje je vise izrazeno kod raznih sekti ali ne u Pravoslavlju ili Katolicizmu. Ipak i kod nas kao i kod Katolika postoji i to obozavanje slika i statua. Iako jasno stoji da ne treba postovati nikakve statue ili slike ipak to je postalo deo tradicije. Rekao bih da i u Islamu nema razlike. Iako u dzamijama nema slika ili kipova onda zasto je u Islamskom delu sveta doslo do tako jake reakcije na onu karikaturu gde na glavi Muhameda u turbanu stoji bomba? Ako ne treba obracati paznju na slike onda u cemu je problem i ko kaze da je to Muhamed? Slika pokazuje nekog arapina sa bombom na glavi ali vecina muslimana je u tome prepoznala Muhameda.
Господине Стево, пре свега опростите, али не допада ми се што господину идете "уз длаку2 и престали сте писати ћирилицу. Он је показао да је зна читати, то је једно, а на врло суптилан начин од Вас је врло брзо добио, оно што је заправо желео. Друга ствар, "обожавање" је реч која се у сада сиромашном србском језику може применити искључиво на ипостасије Господа Бога. Нема смисла и није правилно користити за пролазне људе. О божава се само Бог у све своје три ипостаси. Још једном опростите, али мислим да је снисхођење овом "објавитељу" потпуно погрешна ствар. Потрудићу се да Вам ставим пар линкова, са којих би Вам требало бити јасно зашто реагујем на овај начин. Никада исламисти или ти наши домаћи мухамеданци, не пишу овакве ствари "онако". На све и једном форуму се јавља понеки и пише исте ствари. И ставља исте линкове. У централним деловима тих сајтова је прича илити упозорење, да се ово (иста прича коју господин овде пише), мора објавити свима и онима који су следили "пророка" Исуса и пророка Мојсија и осталима. Сви морају бити обавештени. Ако се сматра да су обавештени, а нисупризнали да је исламска секта права вера, онда су јеретици и све је дозвољено да им се ради. Да ли сте видели икада слике шта су ти људи у стању да раде сопственој деци ? У реду је што они овде, који се изјашњавају као атеисти и агностици и итд.. неверници у глобали, желе да дискутују, но са овим људима имам богато искуство. Са њима то није дискусија, већ врло интелигентан , извежбан и лукав начин да испричају оно што желе. На сваку Вашу нормалну реченицу, он ће објаснити неки део прогласа ислама. Ја им то не бих омогућила. Поготову што ми објављивање те приче у доба Великог Поста, пред малтене сам Васкрс Господњи, у најмању руку, када бих најневернија била, делује, некултурно. Одговорите ли му на ово следеће питање, видећете шта је удица. Hvala za link u vezi prijevoda sa cirilice na latinicu. Mnogo mi je olaksalo. Procitao sam ovaj iznad post i mogu jedino reci da sam iznenadjen stilom pisanja i razmisljanja vas samih. Ne znam odakle tako da razmisljate o muslimanima i islamu, no, sa obzirom kakav se danas propagandni rat medijski i ini drugi vodi protiv islama i muslimana, i ne cuditi me da ima mnogo ljudi tako negativan i bojazan stav prema muslimanima odnosno islamu. Komentarisat cu neke tvoje dijelove posta: Nikada islamisti ili ti naši domaći muhamedanci, ne pišu ovakve stvari "onako". Na sve i jednom forumu se javlja poneki i piše iste stvari. I stavlja iste linkove. Termin 'islamisti' ne postoji u islamskoj vjeri niti uopce u rjecniku, i ne znam odakle takav termin. Sto se tice termina 'muhamedanci', ta, oni koji koriste taj naziv za muslimane, namjerno izbjegaju reci muslimani pa ih nazivaju muhamedanci, sto na taj nacin ispoljavaju svoju veliku mrznju prema muslimanima i islamu. Necu reci da ti to radis, no, tvoj stil pisanja i te kako govori o ovome o cemu sam pojasnio. Takodjer, nisam znao da se isti linkovi na svim ( ? ) forumima postiraju itd... U centralnim delovima tih sajtova je priča iliti upozorenje, da se ovo (ista priča koju gospodin ovde piše), mora objaviti svima i onima koji su sledili "proroka" Isusa i proroka Mojsija i ostalima. Svi moraju biti obavešteni. Ako se smatra da su obavešteni, a nisupriznali da je islamska sekta prava vera, onda su jeretici i sve je dozvoljeno da im se radi. Ovo je bas grozno. "Islamska sekta..."  Istina je da mi muslimani trebamo prenijeti poslanicu, tj., Objavu koja je poslata od Boga Muhammedu, s.a.v.s., ali nije istina to sto se navodi u tvom postu. Navest cu par primjera: Kaze Uzviseni Bog u Kur'anu: "Reci: O sljedbenici Knjige ( krscani i Zidovi ), dodjite da se okupimo oko jedne rijeci i nama i vama zajednicke, da nikoga drugog ne obozavamo mimo Boga Jednoga, i da jedni druge za bozanstva ne uzimamo..." ( Kur'an. Parafrizirao sam kur'anski ajet ) Ili kur'anski ajet: "Na putu Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i sa njima se na najljepsi nacin raspravljaj." ( En-Nahl - Pcela, Kur'an ). Dakle, ovdje Bog upozorava da se na najljepsi nacin raspravlja o vjeri i o Njemu i da se k Njemu poziva na lijep nacin, na najljepsi nacin. A da je dozvoljeno kako si ti naveo ili navela iznad "sve da im se radi ako ne prihvate islam", to je apsolutno netacno, jer islam nije vjera nasilja i progonjenja, inkvizicija i nasilnog 'pokrstavanja', zato sto casni Kur'an kaze: "La ikrahe fi din - U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti, Pravi put se jasno razlikuje od zablude. " ( Sura El-Bekare, 256. ajet, Kur'an casni ). Na kraju bih htio samo da te pozovem da nema razloga sa takvu paniku i strasenje ljudi islamom i muslimanima, i manje treba gledati RTS ili CNN ili Fox News, Sky News i sl., medije, pa i BHT1, FTV i sl., tv kuce, jer one ne govore istinu o islamu i muslimanima. Istina o islamu jeste u Kur'anu i u govoru Bozijeg Poslanika, a takodjer je potrebno prvo upoznati islam pa tek onda muslimane, a niposto upoznavati islam kroz muslimane, vec obrnuto, upoznavati muslimane KROZ islam. Kad spoznas sta je islam, vidjet ces ko se drzi islama, a ko ne. Toliko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #36 on: 17, April 2008, 18:32:24 » |
Reply
|
ОК, Пепељуго, По питању ћирилице нема проблема замолио ме је културно и није тражио да морам да пишем латиницим тако да сам одговорио на исти начин. Сад можда је боље да пишем ћирилицом јер са тиме ће Абдурахман боље научити ћирилицу. По питању обожавања Бога можда реч поштовање није баш најбољи избор али ни обожавање није баш најбоље ми славимо Бога. Значи најбољи израз би био бар код нас православаца слава. Слава Богу је израз широко употребљен и верујем да најбоље објашњава наш став према Богу (признајем ово је више моје лично мишљење него званично). Израз обожавање бога је прихваћен код муслимана (тавид) а обожавање Бога је исто тако више пагански обичај јер у незнабожачко време Богови су били обожавани. Незнам како неко може мене да убеди да је Ислам у праву или било шта. Једноставно води се обична дискусија у којој свако може да изнесе своје мишљење. Ко шта коме ради и како је сасвим друга ствар. То у суштини и нема везе са било којом религијом већ са људима. Тачно је да је религиозни фаснатизам у Исламу далеко већи него у Хришћанству али то може да се види и у томе да Ислам доминира већином у најмање развијеним и најсиромашнијим земљама. Неке од њих још увек нису на нивоу средњег века.
По питању кипова друга Божија Заповест то каже:
Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити.
Ко год је упознат са Хришћанством зна да је било доста проблема са тим дали у црквама треба да буду иконе или не. У почетку су биле касније су их скинули да би онда опет превагнула страна која је била за иконе. Док ми православци имамо Иконе код Католика су поред Икона присутни и кипови. Знам да је следеће питање зашто онда имамо Иконе међутим иконе нису идоли. Идоли се обожавају док се иконе не обожавају већ се пред њима моли. Та заповест је настала јер су се Јевреји својевремено молили идолима разних богова. Дали се то може односити и на данашње иконе је питање за дискусију.
Ne znam, to je najcudnije za nas muslimane. Mislim, najbolje bi bilo pokusati se staviti u polozaj jednog muslimana, koji vjeruje da je samo Jedan Bog i samo da se Njemu obraca direktno bez posrednika i da vjeruje da On nije nikome slican i da je Svemoguc, itd. Sad mi muslimani kad vidimo krscanina ili hriscanina kako pored kipa ili ikone stoji i moli se prema njoj podignutih ruku u polozaju molitve i skrusenosti, vecina muslimana ili apsolutna vecina smatra da se vi molite Bogu no isto tako vjeruju da se molite preko nekoga drugog Bogu, kao posrednika uzimate tu ikonu ili kipa. Zato muslimanima nikako nije jasno i ne moze biti jasno zasto hriscani pored ikona ili kipova stoje i mole se, ako se zna da to Isus nije radio i da se navodi negdje u Bibliji da je on cinio molitvu Bogu padajuci licem na tle kao sto to danas muslimani cine pet puta dnevno. Osim toga, ovo je jos jedan kao argument da Isus je bio covjek koji je obozavao Jednog Boga, Njegovog i naseg Stvoritelja i Gospodara. Bas je to zbunjujuce kad stoji u jednoj od zapovijedi da se ne klese kip i ne uzima isti za bozanstvo, a danas kako si i naveo naricito katolicke crkve pune su kipova ali i slika umjetnickih gdje se prema njima mole krscani. To je za nas - govorim sa stajalista islama i muslimana - potpuno neprihvatljivo i niko od muslimana to nece moci svariti, tj., da mu se pojasni, odnosno veoma tesko mu je to pojasniti. U islamu tevhid - Jednoca Boga se izrazava tako da mi se Njemu Uzvisenom klanjamo direktno i Njega stujemo i molimo, bez posrednistva bilo kakvog. Npr., ako trazimo da nam oprosti neke grijehe, mi direktno u molitvi dignemo ruke prema nebu i molimo direktno Boga da nam oprosti te i te grijehe i sacuva nas od zla... itd., no, ako bi otisli nekome od hodza/imama ili sejhova pa mu rekli da nam on oprosti grijehe, to bi se zvalo u islamu sirk - a sirk je pridruzivanje Bogu druga, dakle stavio bi ga u ravninu Boga ili bi svojstvo Boga pripisao covjeku - sejhu, zato sto je svojstvo Stvoritelja - Boga da oprasta, a ne covjeka. Covjek moze da oprosti ono sto se prema njemu zgrijesilo, ali nikako i ono sto se prema Bogu. To je jedan vid tevhida kod muslimana, tj., izrazavanja Jednoce Bogu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #37 on: 17, April 2008, 18:35:18 » |
Reply
|
Незнам шта да Вам одговорим. Тешко је рећи шта је тачно поштовање, слављење, обожавање, љубав јер све може да се сматра тачним. Незнам дали уопште постоји реч која би могла да то објасни. И сама Христова заповест каже: Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свом душом својом, свим умом својим и свом снагом својом.
Из овога се види да се од нас очекује да славимо и љубимо Господа Бога јер могуће је нешто обожавати али истовремено то не љубити или славити. У томе је разлика јер у Хришћанству нигде не стоји обожавај Господа Бога свога. У Исламу то стоји тако да је интересантно ако се то упореди да Хришћанство више тежи ка љубави према Богу и свему Божијем док Ислам иде ка обожавању Бога. Сад као што сам рекао ја могу нешто да обожавам али да то не поштујем или волем. Интересантно је и са другом Божијом заповести да се не праве идоли јер као што сам рекао то је мало компликованије. У Светом Писму (Стари Завет) исто тако стоји да треба правити слике небеске итд. Значи да је јерес правити идоле неких Божанстава а не Иконе.
U islamu se ljubav prema Bogu izrazava kroz obozavanje samo Njega, a obozavanje ne moze biti ispravno niti prihvatljivo u islamu ako nema ljubavi, iskrenosti, strahopostovanja, istinskog vjerovanja u Bozije rijeci i obecanja, i da vise ne nabrajam. Dakle, sve kad se sastavi zajedno, onda je to obozavanje u islamu. Nije to puko obozavanje, stajis pored necega i obozavas, a ne osjecas nista prema tome posebno. To je siromasno poimanje termina obozavanja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #38 on: 17, April 2008, 18:38:11 » |
Reply
|
...Sta vi mislite, koja danasnja religija odnosno vjera propagira i ubjedljivo najvise se drzi monoteizma, vjerovanja u Jednog Boga, ... ?
Od religija o kojima imam neku predstavu (dakle, mormonizam, sajentologija, itd. nisu obuvhaceni) monoteizam ispovedaju hriscanstvo, islam i judaizam i sve imaju koren u Starom Zavetu. Smatram da preostale dve religije ne mogu uspesno tvrditi da su "monoteistickije" od hriscanstva. ...i ne samo vjerovanja u Jednog Boga na jeziku vec i u praksi, obredima, ucenjima i sl ?
Isto vazi i za ispravnu praksu (orthopraxis) - ako cemo o odstupanjima, najmanja su odstupanja u pravoslavnom hriscanstvu, a odmah tome se mogu dodati i drugi hriscani cija jerarhija ima apostolsku sukcesiju (nestorijanci, monofiziti i rimokatolici). Usput, dobrodosao. Hvala na odgovoru i dobrodoslici.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aschen
Catwoman-Tehniko
Administrator

Herr Flick, where are you?
|
 |
« Reply #39 on: 18, April 2008, 10:28:46 » |
Reply
|
Hvala za link u vezi prijevoda sa cirilice na latinicu. Mnogo mi je olaksalo.
 Procitao sam ovaj iznad post i mogu jedino reci da sam iznenadjen stilom pisanja i razmisljanja vas samih. Ne znam odakle tako da razmisljate o muslimanima i islamu, no, sa obzirom kakav se danas propagandni rat medijski i ini drugi vodi protiv islama i muslimana, i ne cuditi me da ima mnogo ljudi tako negativan i bojazan stav prema muslimanima odnosno islamu.
Г. Абдурахман, на мене посебно не утиче медијски рат или шта год, већ моја лична искуства и сазнања. Ја знам ко су вехабије. Ја знам шта је исламска идеологија. Суздржаћу се од даљњег набрајања, које би могло превише рећи о мени лично. То није стил писања, већ стил живљења, као и оно што Ви постујете овде. иронија ствари, је што ја разумем Ваш поглед на ставри веома добро и немам намеру да ВАм причам о другом погледу, јер знам да га нећете усвојити. Komentarisat cu neke tvoje dijelove posta: Nikada islamisti ili ti naši domaći muhamedanci, ne pišu ovakve stvari "onako". Na sve i jednom forumu se javlja poneki i piše iste stvari. I stavlja iste linkove. Termin 'islamisti' ne postoji u islamskoj vjeri niti uopce u rjecniku, i ne znam odakle takav termin. Sto se tice termina 'muhamedanci', ta, oni koji koriste taj naziv za muslimane, namjerno izbjegaju reci muslimani pa ih nazivaju muhamedanci, sto na taj nacin ispoljavaju svoju veliku mrznju prema muslimanima i islamu. Necu reci da ti to radis, no, tvoj stil pisanja i te kako govori o ovome o cemu sam pojasnio. Разумем да Вас је то погодило, али нисам имала намеру да вређам. О народу Босне , ово је пример, који је исламске вероисповести, Иво Андрић пише као о "мухамеданцима". Термин "муслиман" постоји од оног несретног Устава СФРЈ из 70-тих година прошлог века. Сада популаран термини је "бошњаци". Тај је термин уведен да би се наставила "прерађена" Калајева идеја о утопљивању "осталих" народа БиХ у јединствену "босанску" нацију, под маском грађанства. Измишљен је и језик и историја и невероватно порекло. Истина је, да има много мухамеданаца, који се и дан данас сећају да су славили славу, да им је чукундеда био Јован-да су били срби и православци. Пре другог светског рата, у папиру који је аналог данашњем изводу из матичне књиге рођених, свим мухамеданцима је писало националност-србска. Ја не вређам, већ сам доследна чињеницама. Не могу као чињенице прихватити нације које су данас одједном постале и уче народе који су древни као свет, на чему свет стоји. Ovo je bas grozno. "Islamska sekta..."  Istina je da mi muslimani trebamo prenijeti poslanicu, tj., Objavu koja je poslata od Boga Muhammedu, s.a.v.s., ali nije istina to sto se navodi u tvom postu. Navest cu par primjera: Kaze ..... Да, секта нема неку опште прихваћену дефиницију, али , следбеници човека који се звао Мухамед,...итд да не причам познате ствари. О овоме сам причала, па се сама упецала - Ви ћете на сваку реч, "обучавати". Мени Вашу "свету" књигу не морате препричавати, јер је познам изузетно добро и немам никакву намеру да Вам узвраћам цитатима из Светог Писма из разлога који у једном цитату стоје у једном делу Новог Завета. Na kraju bih htio samo da te pozovem da nema razloga sa takvu paniku i strasenje ljudi islamom i muslimanima, i manje treba gledati RTS ili CNN ili Fox News, Sky News i sl., medije, pa i BHT1, FTV i sl., tv kuce, jer one ne govore istinu o islamu i muslimanima.
На ово сам Вам већ одговорила. Ја знам муслиманску децу, сирочад, која су одведена "у бољи живот" од стране теоретичара исламске "вере", који су испрограмирани да разнесу себе и које ниједан психолог не успева вратити у иоле нормално стање. То су ваша деца. Деца људи који су веривали у исте ставри. То су сада људи који живе да умру и убију друге људе. Нешто ми у свему томе недостаје хуманизма. А ја сам пре свега љубитељ људи. Мени не треба причати нико. Ја сам видела људе, уживо, које су паковали у кесе, са којима су се "забављали" муџахедини. Крај гомиле живих сведочанстава које знам и имам, мени медији нису уопште потребни. Istina o islamu jeste u Kur'anu i u govoru Bozijeg Poslanika, a takodjer je potrebno prvo upoznati islam pa tek onda muslimane, a niposto upoznavati islam kroz muslimane, vec obrnuto, upoznavati muslimane KROZ islam. Kad spoznas sta je islam, vidjet ces ko se drzi islama, a ko ne. Toliko.
Ја не мрзим људе. Сваки дан у мом животу се састоји од контактирања са гомилом људи разних вероисповести. Међу њима има и доста мухамеданаца. Са свима имам одличне односе и немамо неких табу тема у вези ових ствари. Многи се не слажу са мном, али рецимо да сам ја нешто ортодокснији "случај". Ово што сада покушавате провући , да је "вера" добра, али је сви не следе како треба, мада има основе у све и једној, да кажем, признатој религији, ипак немогу да прихватим у контексту ове приче. Мене у суштини занима само једна ствар: Свашта сте написали, нешто сте критиковали, али нигде нисте негирали да спроводите "исламску обуку", као што нигде нисте објаснили ако то није случај, који је онда разлог да постујете делове књиге са тумачењима?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #40 on: 18, April 2008, 17:39:03 » |
Reply
|
Danas je petak, dan kada muslimani masovno idu u dzamiju da obave molitvu koja se zove 'dzuma-namaz/salat'. Kaze Uzviseni u Kur'anu u suri Dzumu'a: "O vjernici, kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i podjite da namaz obavite, a kada sa molitvom zavrsite, onda se po zemlji razidjite i Allahovu blagodat trazite..." ( Kur'an ).
Stoga, ne bih da uzimam veceg vremena za odgovaranje na iznad post, pa cu to uraditi poslije, nakon dzuma-namaza.
Hvala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #41 on: 06, May 2008, 21:42:12 » |
Reply
|
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
John Doe
|
 |
« Reply #42 on: 07, May 2008, 00:52:58 » |
Reply
|
Pozdrav
Pozdrav. 
|
|
|
|
|
|
Liberalno je desno, totalitarno je levo
---------
"Uvjek, uvjek ista priča"
|
|
|
Abdurrahman
štitonoša
|
 |
« Reply #43 on: 15, May 2008, 01:35:12 » |
Reply
|
Da podjelim sa vama jednu pricu koja se desila jednom velikom islamskom ucenjaku koji je zivio prije hiljadu i cetiri stotine godina...
U knjizi "Serhu-l-akide el - vasitije" prenosi se slucaj kako su neki ljudi iz Indije dosli kod Ebu Hanife da sa njim raspravljaju o postojanju Boga. Trazili su od njega da im dokaze da postoji Allah. Ebu Hanife je bio jedan od najostroumnijih ucenjaka. Rekao im je da dodju sutradan. Nakon sto su se pojavili sutradan, upitali su ga o dokazu. On im rece:
"Razmisljam o ladji punoj namirnica i robe kako sijece morske valove i putuje sama do svog pristanista. Kad je stigla i istovarala teret, otisla je nazad. U njoj nije bilo ni kapetana, niti radnika nosaca koji istovaraju robu."
Indijci rekose: "O tome razmisljas ?!" "Da", rece Ebu Hanife. "Onda ti nemas pameti! Je li moguce da ladja dodje sama bez kapetana, potom da se istovari i vrati nazad ?! To je van svake pameti, to je nemoguce." Ebu Hanife im rece: "Ne mozete shvatiti da jedna obicna ladja putuje sama bez kormilara, a mozete pojmiti da ova nebesa, Sunce, Mjesec, zvijezde, planine, biljke, zivotinje i ljudi opstoje bez svog Stvoritelja."
Tada sú shvatili da ih je Ebu Hanife nadmudrio upotrijebivsi njihovu logiku. Na ovo mu nisu mogli nista kazati.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SuperStaljin
Војвода
Administrator

|
 |
« Reply #44 on: 15, May 2008, 02:52:06 » |
Reply
|
Može li brod da plovi ako je u međuvremenu brodogradilište zatvoreno zbog bankrota?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|